Cum arată o Skoda Kodiaq adusă din Franța? SUV-ul este echipat cu cel mai fiabil motor – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 21 sept. 2023 Știri auto

Cum arată un SUV cu 150.000 km la bord, adus din Franța? Este Skoda Kodiaq mașina ideală pentru o familie pe care o poți cumpăra în prezent pe piața second-hand?

Kodiaq este cel mai mare SUV din gama actuală a producătorului ceh Skoda. A devenit rapid un bestseller pentru producătorul auto grație spațiului vast de la interior, dotărilor competitive și pentru că poate fi cumpărat chiar și cu 7 locuri. În plus, portbagajul este spațios, iar motoarele sunt eficiente.

Dan Babu de la Mașina Potrivită a verificat o Skoda Kodiaq second-hand din 2017, mașină adusă din Franța, care are la bord 151.000 de kilometri. În clipul publicat pe YouTube, el detaliază problemele și defectele pe care le are mașina după 6 ani și peste 150.000 km.

Este un exemplar destul de bine echipat, deoarece dispune de numeroase sisteme de asistență, dotări de confort, iar motorul montat pe această mașină se numără printre cele mai bune propulsoare create de Grupul Volkswagen în ultimii ani.

Ce probleme are o Skoda Kodiaq după 6 ani și 150.000 de kilometri?

Mașina are câteva mici imperfecțiuni la nivelul caroseriei, cum ar fi urme lăsate de pietre. De asemenea, în urma verificării, Dan a descoperit faptul că elemente precum barele față și spate, dar și hayon-ul portbagajului au fost revopsite la un moment dat. Per total, din punct de vedere estetic, mașina arată bine, chiar dacă are 6 ani și peste 150.000 km. Dan se declară mulțumit și de starea componentelor de suspensie și direcție, pe care putem vedea doar coroziune de suprafață.

Sub capota acestui exemplar se află motorul de 2,0 litri, pe motorină, pe care Dan îl consideră a fi „cel mai fiabil motor din Grupul VAG”. Această motorizare a fost montată pe nenumărate modele și a demonstrat că poate să fie atât fiabilă, cât și economică. Ce-i drept, acest motor poate suferi de probleme ale sistemului de injecție AdBlue, mai ales dacă nu este folosit un AdBlue de calitate.

De asemenea, Dan a descoperit că transmisia automată DSG ar fi fost înlocuită, deoarece kilometrajul acesteia nu corespunde cu cel al motorului. Este posibil ca transmisia originală a mașinii să fi suferit avarii și a fost înlocuită când mașina avea aproximativ 100.000 km.

Merită să cumperi o astfel de mașină?

Dan este de părere că da, mașina merită prețul cerut, anume 24.849 de euro. El spune că mașina oferă multe dotări, mult spațiu și mult confort pentru banii ceruți. În plus, este o Skoda, astfel că mentenanța va fi relativ accesibilă, iar piesele vor fi ușor de procurat.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Masina Potrivita / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide