Cum arată polițiștii viitorului. China dă un exemplu înfricoșător

Autor: ProMotor 18 mai 2020 Știri auto
Cum arată polițiștii viitorului. China dă un exemplu înfricoșător

China dă un exemplu înfricoșător despre cum arată polițiștii viitorului. Aceștia vor fi echipați cu o cască specială, care va realiza recunoașterea persoanelor folosind datele biometrice și măsurarea temperaturii acestora.

Videoclipurile care s-au viralizat pe rețelele de socializare prezintă mai mulți polițiști ce poartă căști supradimensionate, pe care sunt montate camere video. Aceștia studiază trecătorii, iar pe ecranul camerei sunt prezentați trecătorii însoțiți de informații despre aceștia, cum ar, spre exemplu, temperatura corporală, măsurată cu o precizie de 0,3 grade Celsius.

Casca, produsă de compania chineză KC N901 dispune de o cameră cu vedere în infraroșu, precum și de un procesor ARM pentru prelucrarea datelor în timp real. Potrivit specificațiilor produsului, acesta poate detecta temperatura celor care se află în zonă pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius.

Potrivit Business Insider, căștile permit măsurarea temperaturii indivizilor, a persoanelor ce se află în mulțime, dar și identificarea persoanelor prin recunoaștere facială. În plus, pot fi recunoscute numerele de înmatriculare ale mașinilor. Potrivit oficialilor companiei chineze, căștile au intrat deja în dotarea forțelor de poliție din mai multe țări, inclusiv din Uniunea Europeană.

Polițiștii viitorului: Ce țări folosesc noile căști inteligente

Astfel, 1.000 de astfel de căști sunt deja utilizate în China. De asemenea, acestea sunt folosite de polițiștii din Dubai. Compania chineză a trimis astfel de căști și în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez. O altă țară, care nu a fost indicată, a comandat sute de astfel de căști, care au un preț cuprins între 5.000 și 7.000 de dolari.

Nu este clară utilitatea măștii în contextul epidemiei de coronavirus, având în vedere că temperatura corporală, pe care se bate atât de mult monedă în aceste zile, nu este foarte relevantă. Mai puțin de jumătate dintre cazurile cunoscute de SARS-CoV-2 au avut ca simptome creșterea temperaturii.

În schimb, posibilitatea de a recunoaște facil persoane într-o mulțime mare de oameni, sau numerele de înmatriculare, s-ar putea dovedi extrem de utile în munca de poliție. Totuși, trebuie precizat că cetățenii din Uniunea Europeană și alte țări democratice nu sunt obișnuiți să fie supravegheați în acest fel de poliție. În acest moment, în România, recunoașterea automată a numerelor de înmatriculară se face prin rețeaua de camere pentru verificarea rovinietei, dar și în unele parcări inteligente.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide