Prima Toyota GR Yaris pregătită pentru a concura în Campionatul Național de Raliuri din România – VIDEO + GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 20 apr. 2023 Știri auto

Primul exemplar de Toyota GR Yaris care urmează să concureze în Campionatul Național de Raliuri din România a fost prezentat oficial. Mașina va fi pilotată de echipajul format Cătălin Ienășel și Adrian Diaconescu.

Echipajul Cătălin Ienășel / Adrian Diaconescu împreună cu reprezentanții Toyota București Nord și Lexus București Nord au marcat o premieră națională, prezentând primul model Toyota GR Yaris pregătit pentru participarea în 2023 în Campionatul Național De Raliuri și în Campionatului Național de Viteză în Coastă.

Bineînțeles, nu avem de-a face cu o Toyota Yaris GR în forma în care a ieșit din fabrică. Mașina a fost cumpărată din străinătate, la mâna a doua, fiind modificată ulterior pentru a lua parte la competiții. Este chiar un exemplar semnat de pilotul Sebastien Ogier, deci am putea spune că are un „magic touch”.

Prima Toyota GR Yaris pregătită să concureze în etapele de raliu din România

Ce-i drept, adevăratul „magic touch” a fost făcut de oamenii care au muncit la pregătirea acestei mașini. Pregătirea mașinii a durat peste 4 luni, timp în care a fost montat un rollcage omologat, au fost aplicate puncte suplimentare de sudură pentru rigidizarea caroseriei, montarea unei transmisii secvențiale X Shift, instalarea unor calculatoare ECU Syvecs pentru controlul motorului și al sistemului de tracțiune integrală, precum și adaptarea componentei software a acestor calculatoare în concordanță cu specificațiile mașinii. Datorită acestor modificări, în versiunea de putere maximă, motorul dezvoltă aproximativ 300 CP (putere limitată de restrictorul de 36 mm aferent reglementarilor de la clasa Național 11 din Campionatul Național de Raliuri).

Ca orice mașină de curse care se respectă, mașina a primit frâne mai bune, suspensii performante și jante îmbrăcate cu un set de anvelope Michelin PilotSport Cup 2.

Mașina va fi pilotată de campionul Rally 2 din 2022

Din punctul de vedere al designului, mașina nu diferă cu mult față de una standard. La exterior, în afară de colantul cu sponsori aplicat, singura modificare majoră este spoilerul spate din fibră de carbon. Interiorul a fost golit de tot ce nu era necesar, cum ar fi mocheta și bancheta din spate. Au fost montate două scaune tip scoică, centuri de competiție, dar și o frână de mână hidraulică.

Primul GR Yaris pregătit pentru a concura în Campionatul Național de Raliuri va fi pilotat de echipajul format Cătălin Ienășel și Adrian Diaconescu, echipaj deținător al titlului Rally 2 din Campionatul Național de Raliuri din 2022. Titlul a venit chiar în anul de debut, an în care au câștigat cinci dintre cele opt curse în care au luat startul.

Încununarea întregului efort depus va avea loc odată cu debutul în cadrul primei etape din Campionatul Național de Viteză în Coastă Masters, de la Râșnov, în weekendul 22-23 aprilie. În afara debutului, calendarul competițional al mașinii mai include 4 prezențe în Campionatul Național de Raliuri (la clasa Național 11) și 2 prezențe în Campionatul Național de Viteză în Coastă Masters:

  • 22-23 Aprilie – Viteză în Coastă Masters – Râșnov
  • 5-6 Mai – Raliul Harghitei
  • 27-28 Mai – Raliul Argeșului
  • 24-25 Iunie – Raliul Maramureșului
  • 2-3 Septembrie – Viteză în Coastă Masters – Cheile Grădiștei
  • 29-20 Septembrie – Raliul Clujului
  • 14-15 Octombrie – Viteză în Coastă Masters – Poiana Brașov
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide