Cum arată prima trecere de pietoni din București cu covor antiderapant

Autor: George Cristea 14 apr. 2021 Știri auto

Prima trecere pentru pietoni cu covor antiderapant a fost trasată marți, pe Bulevardul Iuliu Maniu din București. Sistemul asigură vizibilitate superioară și distanțe de frânare scurte pentru mașini, datorită aderenței îmbunătățite.

Intră în Galeria FOTO

Prima trecere de pietoni de tip covor antiderapant din material bicomponent din București a fost inaugurată azi pe Bld. Iuliu Maniu, într-o zonă utilizată de peste 400 de copii de la Grădinița 246 și Școala 117. Proiectul a fost realizată de către Asociaţia pentru Educaţie, Dezvoltare şi Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Generali România şi face parte din Programul Naţional de Educaţie pentru Siguranţă – “România în Siguranţă” desfăşurat de EDIT, alături de Poliţia Română şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Alegerea acestei zone nu a fost întâmplătoare, în condiţiile în care peste 400 de copii din Grădiniţa 246 şi din Şcoala 117 o utilizează zilnic pentru a traversa bulevardul. Riscul ridicat al acestui punct de trecere este ilustrat de statisticile Poliţiei Române privind numărul de accidente care au avut loc în această zonă a Bulevardului Iuliu Maniu.

Prima trecere de pietoni din București cu covor antiderapant: Beneficii semnificative

Doar pe parcursul anului 2020, chiar şi în condiţiile traficului mai puţin intens cauzat de pandemia COVID-19, au fost 21 de incidente rutiere, în care 4 persoane au decedat, 5 au fost rănite grav şi 16 rănite uşor. Cauzele preponderente ale acestor incidente sunt traversarea neregulamentară şi neacordarea de prioritate.

„Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafeţe rugoase, de culoare roşie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafaţă de tip bicomponent beneficiază de vizibilitate sporită şi, în acelaşi timp, scade substanţial distanţa de frânare datorită proprietăţilor antiderapante. De asemenea, trecerea este dotată cu suprafaţă tactilă pentru nevăzători”, se arată într-o postare a Poliției Române.

Activitățile vor continua, una dintre principalele priorități ale Brigăzii Rutiere reprezentând-o prevenirea și reducerea numărului de accidente rutiere în care sunt implicați pietonii, mai promite Poliția Română. Potrivit Asociației EDIT, planul prevede marcarea mai multor treceri de pietoni din zone periculoase, inclusiv în sistem 3D.

Recent, o inițiativă asemănătoare a demarat în județul Gorj. Aici, trecerile de pietoni au fost marcate tridimensional, ceea ce le face să iasă mai mult în evidență pentru șoferi.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația EDIT, Poliția Română



Comentarii
Inchide