Cum arată revizia unei mașini Tesla într-un service de cartier – VIDEO

Autor: Marius Vișan 18 aug. 2020 Știri auto

Lipsa unui service Tesla în România îi descurajează pe iubitorii mașinilor electrice să-și cumpere un autovehicul al producătorului american. Pentru reparații serioase, mașina trebuie transportată (în funcție de caz pe platformă) la cel mai apropiat service care se află în afara țării, în Viena, Austria.

Există însă și proceduri care pot fi efectuate în orice service. În primăvară, cei de la CoastaDeEst au primit la service o Tesla Model 3 pentru o mică „revizie”. Proprietarul mașinii a solicitat o mică verificare a frânelor după perioada iernii.

Procedura este recomandată de Tesla

Tesla recomandă curățarea și lubrifierea tuturor etrierelor de frână la fiecare 12 luni sau 20.000 km pentru mașinile care circulă în regiunile cu vreme rece.

VIDEO

Recomandări Tesla: Rotirea anvelopelor, echilibrarea și geometria roților

De asemenea, Tesla recomandă să rotiți anvelopele la fiecare 10.000 km sau dacă diferența de adâncime a benzii de rulare este de 1,5 mm sau mai mare. Conducerea agresivă poate duce la uzura prematură a anvelopelor și poate necesita o întreținere mai frecventă a anvelopelor.

Deseori, anvelopele din față vehiculului se uzează mai rapid decât cele din spate. Prin rotirea acestora, vă asigurați că acestea se uzează omogen. Roțile dezechilibrate și nealiniate afectează manevrabilitatea, durata de viață a anvelopelor și componentele de direcție.

Lichidul de frână

Tesla recomandă testarea lichidului de frână în caz de contaminare la fiecare doi ani și înlocuirea acestuia la nevoie.

Filtru de habitaclu

Tesla este echipată cu un filtru de aer care împiedică pătrunderea în interior a polenului, fumului industrială, prafului și a altor particule. Tesla recomandă înlocuirea filtrului de aer al cabinei la fiecare doi ani.

Pentru mașinile echipate cu filtru de aer cu particule de înaltă eficiență (HEPA), Tesla recomandă înlocuirea lui la fiecare 3 ani.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CoastaDeEst


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide