Cum arată și cât costă cel mai puternic SUV Volvo care se vinde pe mobile.de – FOTO

Autor: ProMotor 30 dec. 2020 Știri auto

SUV-ul Volvo XC90 și-a construit o reputație solită încă de la lansare, dar dacă până de curând era etichetat ca una dintre cele mai sigure mașini de pe piață, acum vedem că a câștigat ceva puncte și la capitolul sportivitate.

Denumită T8 RECHARGE R-DESIGN, este una dintre cele mai puternice versiuni disponibile pentru XC90. Aceasta combină un propulsor de 2,0 litri pe benzină cu un motor electric şi un motor electric care produc împreună aproape 400 de CP (392 de CP, mai exact).

Partea electrică este alimentată de la o baterie cu voltaj ridicat, care oferă o putere maximă de 65 kW şi poate să dea o autonomie maximă de 40 km în modul 100% electric. Totodată, poate fi încărcată direct de la priză.

Volvo XC90 T8 poate să accelereze de la zero până la 100 km/h în 5,9 secunde şi consumă doar 2,3 l de combustibil pentru primii 100 km parcurşi (presupunând că bateria a fost încărcată complet la începutul călătoriei).

Volvo XC90 T8 RECHARGE R-DESIGN este un SUV premium cu aproape 400 de CP

Există cinci moduri diferite de condus – în Pure, maşina funcţionează ca un vehicul 100% electric, folosindu-se doar de baterie pentru a se deplasa. În Power, electronica pune la dispoziţie toată puterea sistemului, atât de la propulsor termic, cât şi de la cel electric. În AWD, sistemul de tracţiune integrală funcţionează semipermanent (la cerere, în funcţie de condiţiile de drum), iar în Save se conservă energia stocată în baterie la un nivel constant. Hybrid e modul implicit, în care maşina funcţionează ca orice alt vehicul hibrid, alternând între sursele de putere sau folosindu-le pe amândouă deodată, în funcţie de necesităţi.

Cel mai scump Volvo XC90 costă 95.000 de euro pe mobile.de

Unul dintre cele mai puternice Volvo XC90 vine cu un preț care nu este deloc mic. Anunțul de pe mobile.de menționează că mașina are doar 10 km la bord, ceea ce înseamnă că este practic nouă. Pe mașină există toate opționalele care pot fi alese din catalogul Volvo, așa că viitorul client nu va trebui să-și facă griji în privința confortului.

Galerie FOTO

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: mobile.de



Comentarii
Inchide