Cum arată și cât costă cel mai scump Ford din lume. Îți cumperi un întreg parc auto și tot îți rămân bani pentru tot restul vieții

Autor: ProMotor 15 mart. 2020 Știri auto

Probabil dacă ai fi întrebat care ar fi cel mai scump Ford din lume te-ai gândi la Ford GT sau poate chiar un Edge sau Raptor și ai fi uimit să afli că există mașini Ford cu mult, mult mai scumpe decât oricare din acestea. Credeți sau nu, cel mai scump Ford costă mai mult decât o flotă de GT, ba ți-ar mai rămâne și bani de combustibil dacă te-ai mulțumi doar cu 6-7 bucăți.

Intră în Galeria FOTO

Asta pentru că cel mai scump Ford este un Mustang Bullit. și anume exemplarul care a jucat în filmul Bullit.  Mașina condusă de Steve McQueen în pelicula din 1968 s-a vândut la licitație pentru suma de 3,4 milioane de dolari. Cu taxe, valoarea fastback-ului ajunge la 3,74 milioane de dolari.

Mașina, care nu a fost niciodată restaurată, poartă culoarea Highland Green, dar și urme de rugină și mai multe zgârieturi, realizate intenționat pe parcursul filmărilor, pentru ca aceasta să pară autentică în ceea ce industria cinematografică apreciază ca fiind prima scenă modernă de urmărire cu mașini. Timp de 10 minute, locotenentul Frank Bullit, interpretat de Steve McQueen, la volanul acestui Mustang, urmărește un Dodge Charger, pe srăzile din San Francisco.

Modelul vândut la licitația organizată de casa Mecum Auctions, unul dintre cele două folosite în film, este propulsat de un motor V8 de 6,4 litri, care dezvoltă 325 de cai putere. Unitatea este cuplată la o transmisie manuală cu patru rapoarte.

Trei tuburi metalice au fost sudate sub pragurile laterale, pentru a susține camerele de luat vederi, asigurând celor care urmăresc imaginile senzația că sunt implicați direct în acțiune.

După filmări, mașina a ajuns în garajul unui angajat al companiei Warner Bros.

Chiar și în aceste condiții, acest Ford Bullit nu este cel mai scump muscle car american vândut vreodată. Acest titlu este încă deținut de un Plymouth Barracuda din 1971, care s-a vândut în 2014 pentru suma-record de 3,78 milioane de dolari. Între timp, însă, piuața mașinilor clasice a scăzut semnificativ, ceea ce face cu atât mai impresionant prețul lui Mustang Bullit.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide