Cum arată și cât costă cel mai scump set de anvelope din lume

Autor: Marius Vişan acum 3 luni Știri

Anvelopele au evoluat considerabil în ultimii ani. Noua tehnologie a anvelopelor se concentrează astăzi pe siguranță, performanță, pe protecția mediului și, nu în ultimul rând, pe preț.

Când vine vorba de anvelope, probabil că mulți se gândesc că mașinile din Formula 1 beneficiază de cele mai scumpe. Oricât de surprinzător ar fi, celebrele anvelope pentru cursele de Formula 1 ajung la un preț de aproximativ 1.500 dolari pe bucata. Totuși, cele mai scumpe sunt concepute pentru un utilaj greu. Numele lui este LeTourneau L-2350 și este un încărcător frontal, așa cum este el denumit oficial.

O anvelopă pentru LeTourneau L-2350 costă 63.000 de dolari

Asta înseamnă că patru anvelope pentru acest utilaj costă 252.000 de dolari.

Realizat de firma americană LeTourneay Inc, L-2350 deține titlul mondial consemnat în Cartea Recordurilor de cel mai mare încărcător frontal. Cu o greutate totală de 400 de tone, anvelopele lui L-2350 au un diametru de 4 metri și o lățime de 1,78 metri.

Fiecare anvelopă cântărește 6,8 tone și poate fi acoperită în lanțuri pentru a-i prelungi viața la 12 luni.

LeTourneau L-2350 a fost conceput pentru lucrări în domeniul mineritului. Prin posibilitatea de a transfera sarcini masive într-o singură operație, timpul de procesare este semnificativ crescut.

Intră în galeria foto

Procesul de proiectare a durat doi ani întregi. Cea mai mare problemă cu care s-au confruntat inginerii nu au fost brațele de ridicare sau partea hidraulică, ci anvelopele. Pur și simplu nu existau pneuri disponibile pe piață suficient de mari pentru a face față sarcinilor implicate. Acesta este motivul pentru care LeTourneau s-a asociat cu inginerii Firestone pentru proiectarea unui set de anvelope de mari dimensiuni. Primul L-2350 în Longview, Texas.

LeTourneau L-2350 este alimentat de un motor diesel cu 16 cilindri Cummins QSK 60 care oferă aproximativ 2.300 CP. Rezervorul de combustibil are o capacitate de 1.050 de litri de motorină și consumă aproximativ 50 de galoane pe oră.

 

Tags:

Sursa foto: YouTube


Comentarii
Inchide