Cum arată și cât costă cel mai scump volan de BMW scos la vânzare pe olx.ro

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Știm cu toții că piesele de schimb pentru mașinile premium sunt scumpe, dar nu ne imagină exact cât de scumpe sunt acestea. Să luăm exemplul banalului volan: câți bani ai fi dispus să plătești pentru înlocuirea acestuia? Iată cum arată și cât costă cel mai scump volan de BMW scos la vânzare pe olx.ro.

Intră în Galeria FOTO

O privire aruncată în secțiunea de piese de schimb a celui mai popular site de anunțuri din România te va speria cu siguranță. Mașinile scumpe au piese de schimb scumpe, se știe, dar până unde se poate ajunge? În cazul unui far pentru un model recent BMW, câteva de mii de euro sunt un mizilic. E cumva de înțeles, farurile încorporează în zilele noastre tehnologii avansate, cu zeci de LED-uri laser si sisteme de manipulare a formei fasciculului luminos. Farurile sunt, de asemenea, componente sensibile – o parcare neatentă și gata, ai nevoie de altele noi.

Dar un volan? Cine are nevoie de un volan de BMW? Cazurile sunt rare și, aproape în totalitate, implică un airbag declanșat. Exact, vrei mascarea acestei probleme, ai nevoie de un volan nou. Cu toate că o mașină care a avut un eveniment cu declanșarea airbag-urilor ar putea să nu mai merite reparată, sunt persoane care o fac.

Cât costă cel mai scump volan de BMW de pe OLX?

Desigur, dacă dai o căutare după volan de BMW pe site-ul OLX, cele mai scumpe oferte vor fi pentru kiturile de conversie ale mașinilor cu volan pe dreapta. Nu foarte departe de acestea găsești și cel mai scump volan de BMW, care în cazul nostru costă o sumă rotundă – 2.000 de euro. Ce are special acest volan pentru a merita banii cu care mulți cumpără o mașină second-hand?

În primul rând, este vorba un volan destinat versiunii de performanță BMW M5 din ultima generație (F90). Acesta este compatibil și cu modelele obișnuite ale Seriei 5 (de asemenea, ultima generație G30/G31). În pachet este inclus și un schimbător de viteze M, care poate fi folosit atât pe modelele Seriei 5, cât și pe Seria 7, de asemenea, ultima generație G11/G12.

Cât costă un kit de conversie (mutarea volanului) pentru BMW?

Dacă ai cumpărat mașina cu volan pe dreapta, e posibil să ai nevoie să faci conversia la volan pe partea stângă. Această operațiune va deveni obligatorie pentru mașinile cu volan pe dreapta aduse din Marea Britanie după data de 31 decembrie, în cazul în care nu se prelungește acordul de ieșire din UE.

Tot pe OLX vei găsi kitul de conversie necesar pentru a face această schimbare. Iarăși, nu este deloc ieftin dar, pe lângă volanul de mai sus, pare un adevărat chilipir. Prețurile pornesc de la câteva sute de euro și până la peste 4.000 de euro, iar asta nu include manopera de montaj. În unele cazuri, vorbim de componente second-hand, rezultate din dezmembrări.
Comentarii
Inchide