Cum arată și cât costă un Audi care i-a aparținut prințesei Diana?

Autor: Elena Luchian 03 feb. 2020 Știri auto

A fost supranumită “Cea mai fotografiată mașină a verii în anul 1994”. Este vorba despre un Audi 80 Cabriolet, care i-a aparținut Prințesei Diana. Mașina este scoasă acum la licitație.

Galerie foto

Lady Diana a primit cabriolet-ul cadou de la o reprezentanță din Saint John’s Wood, în urmă cu aproape 26 de ani. “A fost odată mașina personală a Dianei, o mașină de care este clar că s-a bucurat și în care a fost fotografiată în mod constant în acea perioadă”, scrie în descrierea mașinii realizată de casa de licitații. A fost însă, o alegere controversată.

În perioada în care prințesa își plimba cei doi fii, William și Harry, pe locurile din spate ale decapotabilei germane, Casa Regală considera că nu este o mașină potrivită, mai ales că regina Elisabeta a II-a și Prințul Charles alegeau exclusiv automobile de producție locală.

Diana a folosit mașina în perioada martie-iulie 1994, apoi a returnat-o dealer-ului cu 6.437 de kilometri la bord, anunță Classic Car Auctions.

Ulterior, Audi a dezvăluit că cifrele de vânzări ale companiei s-au dublat după ce prințesa a fost fotografiată în repetate rânduri conducând mașina cu patru cercuri.

După revenirea în showroom, mașina a fost achiziționată de un realizator TV, Ian Campbell Dale, care a vândut-o doi ani mai târziu. La această oră, kilometrajul arată că a rulat aproximativ 35.400 de kilometri.

Audi 80 Cabriolet are motor de 2.3 litri, cuplat la o transmisie automată.

Licitația este programată la sfârșitul lunii martie, la Birmingham. Prețul de pornire este de 35.000 de lire sterline (aproximativ 41.000 de euro). Mașina a mai fost scoasă la licitație de câteva ori. Ultima oară s-a întâmplat în urmă cu doi ani, exact în ziua nunții prințului Harry, dar nu s-a vândut. Prețul de pornire a fost atunci de 73.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Classic Cars Auction



Comentarii
Inchide