Cum arată și ce nume poartă Dacia Logan care se vinde în Turcia?

Autor: Elena Luchian 12 mart. 2021 Știri auto

În Turcia, Dacia Logan se vinde cu un look complet schimbat și cu o denumire care nici oferă vreun indiciu referitor la originile reale ale sedanului.

GALERIE FOTO

Renault profită de faptul că logo-ul său este mai cunoscut în Turcia decât emblema Dacia și vinde acolo sedanul Logan cu denumirea de Renault. Dar nici “Logan” nu se regăsește în denumirea completă a mașinii. Clienții turci nu cumpără o Dacia Logan, ci un Renault Taliant, care este, deși nu pare, aceeași mașină.

Taliant înlocuiește în gama Renault vechiul Symbol, pe care îl vindea ca pe o versiune a celei de-a doua generații a lui Clio. Taliant, în schimb, preia soluțiile tehnice de la Logan.

Ce e diferit la Dacia Logan/Renault Taliant din Turcia?

Pentru început, look-ul modelului care se vinde ]n Turcia este schimbat radical. Mașina se aliniază designului tipic de Renault. Farurile sale le imită pe cele ale modelelor constructorului francez. Nici stopurile nu seamănă cu cele pe care le știm de la cea de-a treia generație Dacia Logan. În cazul lui Taliant, acestea sunt alungite și se extind până pe capacul portbagajului. (vezi GALERIA FOTO).

Grila pare preluată de la Clio. Nici jantele lui Taliant nu se regăsesc în gama Logan. Nu și-au făcut încă apariția imagini din cabina modelului, dar ne putem aștepta la o dispunere similară cu ceea ce am văzut la noul Logan.

Renault păstrează misterul în privința gamei de motorizare. Dar și acolo ar putea ajunge propulsoarele de sub capota lui Logan, inclusiv sistemele de propulsie cu GPL. Sunt șanse mici ca clienții să poată comanda Taliant cu motor diesel, din moment ce 1.5 dCi a dispărut și din gama Logan.

Cel mai probabil, și Taliant va primi și transmisia CVT, care a ajuns în gama sedanului românesc.

Renault Taliant va ajunge cu aceeași denumire și același look pe piețele din America de Sud și din Africa de Sud.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide