Cum au reușit trei gălățeni să alimenteze cu combustibil fără să plătească

Autor: Mihai Morcovescu 10 iun. 2022 Știri auto
Cum au reușit trei gălățeni să alimenteze cu combustibil fără să plătească

Trei tineri gălățeni din comuna Măstăcani, dintre care unul minor, sunt principalii suspecți în cazul mai multor furturi de combustibil. Aceștia au închiriat două mașini pe care au montat plăcuţe de înmatriculare sustrase de la alte autovehicule, au alimentat la mai multe staţii peco şi au fugit fără să plătească.

Tinerii au furat combustibil în valoare de 1.600 de lei

Polițiștii au fost sesizați de reprezentanții respectivelor stații că anumiți clienți alimentau cu combustibil la pompă și plecau fără să plătească. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că vinovații sunt cei trei tineri, cu vârste între 17 şi 28 de ani. Aceștia conduceau mașini închiriate, însă le schimbau plăcuțele de înmatriculare cu unele furate de la alte automobile pentru a li se pierde urma.

Astfel, pe raza municipiului Galaţi, au fost depitați doi bărbaţi cu vârstele de 28, respectiv 20 ani. Aceștia sunt domiciliaţi în satul Chiraftei, comuna Măstăcani, județul Galaţi. Cei doi sunt suspectaţi de sustragerea plăcuţelor de înmatriculare de la trei mașini parcate pe raza municipiului Galaţi în zilele de 21 mai, 29 mai şi 5 iunie 2022.

De asemenea, a fost identificat la adresa de domiciliu din satul Chiraftei şi cel de-al treilea tânăr, în vârstă de 17 ani. Acesta ar fi participat la comiterea a cel puţin unuia dintre furturi. Prejudiciul cauzat este de 1.600 de lei, au precizat surse din cadrul IPJ Galaţi, citate de Adevărul.ro.

Cercetările au fost extinse şi pentru infracţiunile de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. În plus, tinerii sunt cercetați pentru punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare. Împotriva celor trei gălățeni s-a luat măsura reţinerii preventive a acestora pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor trei tineri.

Sursa: Adevărul.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide