Cum călătoreau 48 de cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion la Nădlac? VIDEO

Autor: ProMotor 31 iul. 2020 Știri auto
Cum călătoreau 48 de cetăţeni străini, depistați ascunși într-un camion la Nădlac? VIDEO

Poliţiştii de frontieră de la Punctul Nădlac II au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar condus de un cetăţean turc, 48 de cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina care încercau să iasă ilegal din țară.

În data de 31.07.2020, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, un cetățean turc, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia.

Conform documentelor de însoțire a mărfii, șoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinație Franța.

Șoferul transporta „mărfuri diverse” spre Franța

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, iar polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Astfel, aceștia au descoperit în compartimentul marfă, ascunse în spatele unor cutii, 48 de persoane, din care 38 de bărbați, cinci femei și cinci minori.

Căldura de afară ar fi putut face victime

În cadrul primelor verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: politiadefrontiera.ro



Comentarii
Inchide