Cum combatem accidentele de genul celui din Ungaria. Răspunsul Poliţiei

Cum combatem accidentele de genul celui din Ungaria. Răspunsul Poliţiei

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

La sfârşitul lunii mai, nouă români au murit într-un accident pe o şosea din Ungaria. Tragedia a fost filmată şi transmisă în direct pe Facebook chiar de cel care conducea microbuzul înmatriculat în România. 

Accidentul s-a petrecut exact în momentul în care şoferul microbuzului făcea live. Din neatenţie el nu a observat camionul care venea din sens opus. Impactul a fost atât de puternic, încât în microbuz nu au existat supravieţuitori.  

ProMotor a solicitat Poliţiei Rutiere un răspuns în legătură cu strategia pe care o are această instituţie pentru a preveni astfel de accidente. Iată răspunsul: 

„Unul dintre principalele obiective urmărite de Poliţia Rutieră este reducerea victimizării populaţiei prin accidente de circulaţie. Astfel că, permanent, poliţiştii structurilor de profil desfăşoară activităţi preventiv- educative, care au ca scop îmbunătăţirea nivelului de cunoaştere a normelor rutiere şi conştientizarea pericolelor la care se expun cei care le încalcă, dar şi acţiuni de combatere a cauzelor generatoare de accidente rutiere, stabilite în funcţie de concluziile desprinse din documentele de analiză a situaţiei operative, elaborate la nivel naţional sau local”, a declarat un reprezentant al Centrului de Informare şi Relatii Publice al IGPR.

Conform prevederilor privind circulaţia pe drumurile publice, folosirea telefoanelor mobile în timpul conducerii, cu excepţia celor prevăzute cu dispozitive de tip mâini libere, se sancţionează contravenţional atât cu amendă, cât şi cu aplicarea a 2 puncte de penalizare.

În primele 4 luni ale anului 2018, la nivel naţional, poliţiştii rutieri ai aplicat 16.073 de sancţiuni contravenţionale pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii.Comentarii
Inchide