Cum creezi cel mai rapid brad de Crăciun? Îl legi de un Mustang cu 1.000 CP – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 23 dec. 2022 Știri auto

Cei de la Hennessey Performance au creat o cascadorie inedită de Crăciun. Au legat un brad de un Ford Mustang Shelby GT500 modificat chiar de ei și au atins o viteză record.

Compania americană Hennessey Performance este renumită pentru modificările de performanță pe care le aduce diferitelor mașini și camionete. De această dată este vorba de un Ford Mustang Shelby GT500 cu pachetul Venom 1000. Mașina dezvoltă 1.000 CP și aproximativ 1.150 Nm de cuplu.

Videoclipul creat de ei îl înfățișează pe personajul Grinch furând un brad de Crăciun, legându-l pe plafonul unui Mustang Shelby GT500. De aici a început „Christmas Tree Run”, un eveniment recurent pentru Hennessey. Mașina a fost condusă pe un drum închis și, cu tot cu bradul atașat pe plafon, a atins viteza de 309 km/h. Clipul se încheie cu Moș Crăciun recuperând mașina și bradul de la Grinch, lăsându-l pe acesta pe marginea drumului.

Cel mai rapid brad de Crăciun vine din America

Așa cum spuneam, bradul a fost legat de un Ford Mustang Shelby GT500. În mod normal, mașina vine în standard cu 760 CP, dar cu ajutorul modificărilor aduse de Hennessey prin pachetul Venom 1000, mașina produce 1.000 CP. Tunerul a montat un sistem de admisie mai performant, injectoare cu debit mărit, plus alte auxiliare mai rezistente. De asemenea, cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj a fost recalibrată pentru a face față puterii adiționale. Pe lângă modificări, Hennessey oferă și o garanție de 3 ani.

Compania are un istoric interesant al acestor cascadorii. Totul a început în 2017 cu un Dodge Challenger Hellcat. Mașina modificată de ei a atins o viteză de 280 km/h. Recordul a fost doborât în 2019, atunci când un Jeep Grand Cherokee Trackhawk cu 1.000 CP, care a atins 291 km/h. Anul trecut au atins 294 km/h cu un Audi RS6, iar acum și-au doborât propriul record cu ajutorul Mustangului. Viteza maximă a fost de 309 km/h.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey Performance


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide