Cum denunți polița RCA la City Insurance

Autor: ProMotor 10 feb. 2022 Știri auto

Polițele RCA la City Insurance pot fi denunțate în continuare. Pentru recuperarea primei de asigurare RCA la City Insurance proporțional cu perioada cuprinsă între momentul denunțării și cel al expirării duratei de valabilitate a contractelor, în cazul în care nu au fost înregistrate daune, creditorii de asigurare trebuie să depună la Fondul de Garantare a Asiguraților atât cererea de restituire primă, cât și dovada denunțării contractului de asigurare, înregistrată/transmisă la asigurător.

Pot fi denunțate doar polițele pentru care nu sunt înregistrate daune, în perioada anterioară datei denunțării. Toate polițele în vigoare vor înceta de drept în maxim 90 de zile.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

CITR, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul București lichidator judiciar al City Insurance, urmând să fie confirmat la prima adunare generală a creditorilor.

Conform legii și deciziei instanței deținătorii de polițe RCA au din 9 februarie, de la declararea falimentului, 30 de zile pentru a contracta un alt furnizor de RCA și 90 de zile pentru depunerea cererilor de deschidere a dosarelor de daună în situația în care s-a produs un eveniment asigurat acoperit de o poliță de asigurare în vigoare. Sumele vor fi plătite prin Fondul de Garantare a Asiguraților.

Cum procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City Insurance: Actele necesare

Pentru denunțarea poliței RCA emise de City Insurance (sau orice altă poliță RCA) trebuie să completezi o Cere de renunțare, de pe site-ul City Insurance, www.cityinsurance.ro. Cererea completată se trimite la City Insurance pe adresa de email dedicată [email protected].

Apoi, trebuie să trimiți la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) o Cerere de plată – Anexa 9-Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă  (disponibilă pe www.fgaromania.ro),pe adresa de E-mail: [email protected], însoțită de următoarele documente:

  • Copie act identitate
  • Copie poliță de asigurare;
  • Copie dovada plății primelor de asigurare, în cazul plății primelor în rate
  • Dovada denunțării contractului de asigurare înregistrată / transmisă la asigurător;

Cei care denunță polița RCA trebuie să știe că, din momentul în care Cererea de denunțare este procesată, mașina lor este neasigurată. Prin urmare, pentru a evita situațiile neplăcute, înainte de a trimite cererea de denunțare trebuie să închei deja o altă asigurare RCA la un alt asigurator.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide