Cum păcălesc românii barierele din parcările cu plată

Autor: George Cristea 03 aug. 2020 Știri auto

Oricât de mic ar fi tariful de parcare, românii tot vor încerca să fenteze sistemul, aceasta fiind o trăsătură adânc ștanțată în ADN-ul dacic. Iată cum păcălesc românii barierele din parcările cu plată pentru a nu plăti cei câțiva lei cât reprezinta tariful orar al parcării.

Intră în Galeria FOTO

Una dintre scuzele favorite ale celor care-și lasă mașinile parcate în loc nepermis este faptul că nu există suficiente locuri de parcare în București. Este parțial adevărat, Capitala înregistrează de câteva ori mai multe mașini decât locuri de parcare disponibile. Cu toate acestea, acolo unde parcările există, acestea stau aproape goale, pentru că românii nu sunt dispuși să plătească nici măcar un leu, preferând să parcheze ilegal, dar gratuit. Sau, așa cum arată imaginile de mai jos, să fenteze barierele pentru a nu plăti tariful de parcare.

Cum păcălesc românii barierele: filmări din Sectorul 4

Situația stânjenitoare a fost semnalată pe Facebook de primarul sectorului 4 din Bucureși, Daniel Băluță, care a postat și un clip cu momentele în care românii mândri au crezut că „au fentat sistemul”. Ce nu au luat în calcul este că toate aceste parcări dispun de camere de supraveghere, astfel că „șmecherii” vor fi nevoiți să plătească, până la urmă, nu doar tariful de parcare, ci și amenzile și daunele provocate.

„Vrem să ne bucurăm cu toții cât mai mulți ani de investițiile făcute în sectorul nostru. Mai avem multe de făcut, așa că este important să folosim ceea ce avem așa cum trebuie, astfel încât eforturile să fie îndreptate către noile proiecte, nu către reparația celor deja existente”, a scris Băluță pe Facebook.

„Mai jos, veți regăsi un exemplu clasic pentru cum NU TREBUIE să ne comportăm. Evident că toți cei care aleg să trateze cu dispreț domeniul public sunt amendați, așa că vă rog să anunțați de îndată Poliția Locală dacă întâlniți astfel de cazuri”, a adăugat edilul de la Sectorul 4.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide