Cum poţi rămâne fără permis când conduci o trotinetă electrică

Autor: Cristian Agatie 09 oct. 2019 Știri auto

Poliţia germană a ridicat 254 permise de la şoferi care nu conduceau o maşină în momentul în care au fost opriţi în timpul filtrelor instituite pe perioada Oktoberfest. Aceştia conduceau în schimb trotinete electrice, care nu necesită deţinerea unui permis de conducere. 

Potrivit legislaţiei germane, trotinetele electrice sunt clasificate ca autovehicule, prin urmare conducerea acestora sub influenţa alcoolului se supune aceloraşi prevederi ca şi conducerea unei maşini. Prin urmare, chiar dacă pentru a folosi o trotinetă electrică nu ai nevoie de permis, în cazul în care conduci una sub influenţa alcoolului şi eşti înregistrat ca posesor de permis acesta va fi suspendat.

Germania a legalizat trotinetele electrice în luna iunie, iar companiile de închirieri au folosit această ocazie pentru a inunda oraşele cu astfel de mijloace de transport. Nu a trecut mult până când acestea au devenit o problemă, iar politicienii au ridicat deja problema celor care vor folosi o trotinetă electrică pentru a participa la celebrul festival al berii, cunoscut lumii întregi ca Oktoberfest, deşi acesta începe în luna septembrie.

Nu doar că poliţiştii germani s-au confruntat cu un val de cazuri de conducere sub influenţa alcoolului pe timpul festivalului, dar şi companiile de închirieri au avut mari probleme, pentru că un număr mare de trotinete electrice ajungeau în zona în care se desfăşura festivalul, iar acestea trebuiau relocate apoi în fiecare seară cu eforturi semnificative.

Problema a devenit atât de deranjantă încât aplicaţiile au început să nu mai permită eliberarea trotinetelor electrice în zona în care desfăşura Oktoberfest. O lecţie care va duce la schimbări importante pentru ediţia de anul viitor a festivalului. 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide