Cum se circulă pe DN1 după ce Otopeni a intrat în carantină

Autor: George Cristea acum 2 ani Știri auto

Mai multe localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină începând de vineri. Începând de sâmbătă, alte șase localități au fost carantinate, ridicând numărul acestora la 11. În aceste condiții, șoferii și-au pus problema cum se circulă pe DN1 după ce Otopeni și Corbeanca au intrat în carantină.

Intră în Galeria FOTO

După ce 11 localități din jurul Bucureștiului au intrat în carantină, circulația pe raza acestora este permisă doar cu declarație pe propria răspundere prin care deplasare este justificată conform legislației în vigoare. Îngrijorați că nu vor mai putea circula pe arterele care traversează aceste localități, numeroși șoferi așteaptă lămuriri ale acestei situații.

Ultimele localități intrate în carantină vineri seara sunt Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Dobroești, Măgurele și Popești Leordeni. Acestea se adaugă altor cinci închise anterior – Chiajna, Bragadiru, Ciorogârla, Clinceni și Berceni. În condițiile în care atât Otopeni cât și Corbeanca sunt traversate de una dintre cele mai importante artere rutiere ale țării – DN1 – mulți șoferi și-au pus problema dacă mai pot sau nu tranzita aceste localități.

Pentru a lămuri situația, prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a explicat la Digi24 ce presupune carantina și cum se va circula pe DN1, care traversează Otopeni și Corbeanca. Zamfir a precizat că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că cei aflați în tranzit își vor putea continua drumul ca și până acum.

Cum se circulă pe DN1 după ce Otopeni și Corbeanca au intrat în carantină

„Se permite tranzitarea localităților carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricționat în ceea ce privește circulația, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare”, a spus prefectul.

El a adăugat că pe fiecare stradă vor fi efective de poliție și jandarmi.

„Este un efort deosebit, am cerut suport și de la celelalte localități și de la minister. Au fost suplimentate efectivele. Se va face un control și de către Poliția locală în interiorul localității, astfel încât cei care nu au fost verificați la filtrele de pe străduțele respective, dacă se creează aglomerație, vor fi verificați în interior, astfel încât toată lumea să fie verificată și să conștientizeze că trebuie respectate aceste măsuri”, a spus Zamfir.

Circulația în interiorul localităților carantinate se va face numai pe bază de declarație pe propria răspundere. Alte 6 localități ar putea intra în carantină în perioada următoare, ca urmare a înmulțirii numărului de bolnavi de COVID-19. Este vorba de Buftea, Cornetu, 1 Decembrie, Snagov, Vidra și Voluntari.
Comentarii
Inchide