Cum se descurcă Toyota RAV4 în testul elanului?

Autor: ProMotor 31 ian. 2020 Știri auto

În septembrie 2019, Toyota RAV4 a picat celebrul test al elanului, spulberând jaloanele pe care trebuia să le ocolească. Producătorul nipon a promis să remedieze problema. Oare a reușit?

Galerie foto

Toyota a operat modificări care să ajute mașina să evite un comportament periculos, așa cum a fost catalogat cel demonstrat în septembrie în testul elanului. La acea vreme, mașina rula cu 68 km/h, desi viteza minimă de test este de 70 km/h.

De această dată, o versiune Toyota RAV4 cu setări noi a rulat cu 72 km/h și a trecut testul cu brio, jaloanele rămânând în picioare. Maangerul diviziei de dinamică a vehiculului de la Toyota, Takashi Saito, a declarat că inginerii au setat sistemul VSC (Vehicle Stability Control), astfel încât să ofere o eficiență superioară a frânării.

Sunt însă, SUV-uri care s-au descurcat mai bine la testul elanului. Nissan Qashqai a trecut testul cu viteza de 84 km/h, iar Kia Sorento – cu 78 km/h.

Desi testul din septembrie arată probleme majore de stabilitate, japonezii nu vor modifica procesul de producție pentru a implementa modificările care au ajutat modelul să treacă testul mai devreme de cel de-al doilea trimestru al anului. Pentru moment, Toyota nu ia în calcul o chemare în service pentru unitățile deja livrate. În schimb, clienții pot solicita o actualizare a sistemului VSC la dealer.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide