Cum se descurcă un Kamaz de 9 tone la Festivalul Vitezei de la Goodwood  | VIDEO

Cum se descurcă un Kamaz de 9 tone la Festivalul Vitezei de la Goodwood | VIDEO

Autor: Marius Vişan acum 4 ani Știri

 


Festivalul Vitezei de la Goodwood este acel tip de eveniment unde spectatorii pot vedea o mare varietate de maşini, de la minusculele Mini, la camione de dimeniuni considerabile. Anul acesta în concurs a fost şi un Kamaz rusesc. Acesta are un motor diesel gigantic de V8 de 17.2 litri, care produce aproximativ 900 de cai putere (671 kW).

Camionul Kamaz Dakar Rally a călătorit în jur de 3.218 de km de la sediul echipei din Rusia pentru a participa la Festivalul de la Goodwood. Ultimii 160 de km au fost de fapt cei mai dificili din întreaga călătorie, deoarece imensul automobil a trebuit să treacă prin traficul foarte aglomerat al Londrei. Trebuie să fi fost destul de dificil pentru Ayrat Mardeev să manevreze bestia de 9 tone prin trafic, camionul fiind echipat cu o cutie de viteze manuală ZF cu 16 viteze.

Însă, în cele din urmă a ajuns cu bine la Goodwood, unde a oferit satisfacţii privitorilor în timpul cursei, mai ales la viraje, urcări şi sărituri, unele decente având în vedere greutatea camionului.

Pentru a vă convinge daţi play clipului video alăturat. 
Comentarii
Inchide