Cum se fabrică Skoda Octavia. Imagini de pe linia de asamblare din Mlada Boleslav

Autor: Marius Vișan 27 nov. 2020 Știri auto

Cei de la Skoda au publicat un clip care oferă o perspectivă excelentă asupra producției noii Octavia. Producătorul ceh asamblează cea de-a patra generație a bestsellerului său pe o linie modernizată radical la sediul său din Mlada Boleslav. Este singura linie din întregul grup Volkswagen pe care pot fi asamblate atât vehiculele bazate pe platforma MEB dar și cele care au la bază platforma MQB.

În fiecare zi, Skoda produce 1.150 de unități Octavia la fabrica din Mlada Boleslav. Producătorul auto ceh a făcut modificări majore la această linie de asamblare. Procedând astfel, compania a creat condițiile necesare pentru a produce până la 350 de unități ale modelului ENYAQ iV în fiecare zi alături de modelul Octavia.

VIDEO

Skoda asamblează ENYAQ iV și Octavia pe aceeași linie

Producătorul de automobile pune un mare accent pe producție aceasta fiind susținută de roboți de ultimă generație. Roboții sunt utilizați pentru sarcini care necesită foarte multă forță și contribuie la îmbunătățirea ergonomiei stațiilor de lucru.

Este singura linie din întregul grup Volkswagen pe care se pot construi vehicule convenționale cu motor cu combustie bazate pe platforma MQB și mașini complet electrice bazate pe platforma MEB. Măsurile luate pentru transformarea amplasamentului au inclus, printre altele, modificări structurale ale clădirii și modificarea tehnologiei transportorului pentru a satisface greutatea vehiculelor complet electrice și a componentelor asamblate ale acestora. Investițiile în lucrările de conversie au necesitat în total peste 32 de milioane de euro.

Până în prezent, la fabrica din Mlada Boleslav au fost produse peste 7,1 milioane de unități Octavia.

Skoda Octavia are șanse mari să ajungă Mașina Anului 2021 în România!

Skoda Octavia intră în cursa pentru Mașina Anului 2021 în România. Pentru prima dată, iubitorii de mașini pot să-și aleagă preferată votând pe www.promotor.ro până la 6 decembrie inclusiv. Intră pe pagina competiției, apoi distribui votul tău pe Facebook pentru ca alegerea să fie validată.

Accesează pagina evenimentului pentru a afla toate cele 7 finaliste

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide