Cum se făceau testele de siguranță Volvo acum 60 de ani? Ce a salvat centura în trei puncte înainte să salveze oameni – VIDEO

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2020 Știri auto

La 60 de ani de când Volvo Cars a inventat centura de siguranță în trei puncte, despre care Organizația Mondială a Sănătății estimează că a salvat peste un milion de vieți, siguranța rutieră rămâne un subiect mai relevant ca niciodată pentru compania suedeză.

Până să analizăm rezultatele de azi nu ar strica să vedem unde a început povestea celor de la Volvo. Pe pagina de Facebook a fost postat un clip în care vedem cu suedezii foloseau ouă pentru a simula accidentul cu o persoană așezată într-un vehicul, cu și fără centură de siguranță. Astfel, putem remarca faptul că aceste centuri de siguranță aveau același afect și asupra ouălor.

VIDEO

Data de 13 august are o semnificaţie aparte pentru Volvo, care în 1959 a lansat pe piaţă un model Volvo PV544 echipat cu centuri de siguranţă în trei puncte. Centura de siguranţă în trei puncte este considerată o piatră de temelie în ce priveşte siguranţa pasagerilor, Volvo fiind un pionier în acest domeniu.

Volvo și siguranța pasagerilor în 2020

Folosind deja limitatoare de viteză pe mașinile sale, Volvo duce mai departe inovația și evoluția tehnologiei pentru a identifica noi modalități de protejare a participanților la trafic și va dota pe viitor mașinile cu senzori care monitorizează privirea și mișcarea corpului. Senzorii vor detecta dacă șoferul este concentrat la drum sau este distras de factori externi.

Țările cu cele mai bune rezultate înregistrate în 2019 în ceea ce privește accidentele rutiere sunt Suedia (22 de decese / 1 milion locuitori) și Irlanda (29 / 1 milion locuitori). La polul opus, cele mai ridicate rate de deces sunt înregistrate de România (96 / 1 milion de locuitori), Bulgaria (89 / 1 milion locuitori) și Polonia (77 / 1 milion locuitori).

Suedia este recunoscută în toată lumea pentru siguranța rutieră, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cu o experiență de peste 50 de ani în domeniul siguranței copiilor în mașină, suedezii sunt cei care au inventat primul scaun de mașină pentru copii cu orientare spre spatele mașinii, dar și înălțătoarele auto.

Inspirați de NASA și de modul în care se deplasează astronauții, suedezii au ajuns la concluzia că cel mai bun mod de a proteja copilul în cazul unui accident este prin susținerea și sprijinirea capului și reducerea la minimum a mișcărilor de la nivelul gâtului. Așa a fost inventat primul scaun auto pentru copii, al cărui prototip a fost testat în anul 1964 pe o mașină Volvo, iar în anul 1967 a intrat în producție.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Volvo Trucks / YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide