Cum se fură combustibil la benzinăriile din România

Autor: ProMotor 17 iun. 2021 Știri auto

Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, efectuează 8 percheziţii la persoane bănuite de furt de combustibil.

Având complicitatea șoferilor unor camioane, angajații unei stații de carburanți ar fi sustras peste 1.000 de litri de motorină.

La data de 17 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, efectuează 8 percheziții, toate în județul Alba, la o stație de carburanți și la domiciliile a 6 persoane, angajați ai stației, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Șoferii de camioane au sustras carburant în complicitate cu angajații benzinăriei

Din cercetări a rezultat că, în perioada 14 – 28 aprilie 2021, angajații unei stații de carburanți, având complicitatea unor șoferi de camioane care ar fi intrat în stație pentru a alimenta, ar fi sustras peste 1.000 de litri de combustibil pe care, ulterior, l-ar fi depozitat în bidoane și l-ar fi comercializat către diverse persoane.

VIDEO

Alte furturi de combustibil descoperite în 2021

În luna februarie 2021, polițiștii Biroului Județean de Poliție Transporturi Constanța au efectuat șapte percheziții domiciliare. În urma activităților desfășurate a fost descoperită o cantitate de peste o tonă de produs petrolier. Doi bărbați au fost reținuți în urma acțiunii.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 28 ianuarie, polițiști din cadrul SRPT Constanța au surprins în flagrant delict mai multe persoane. Acestea au fost depistate în timp ce ar fi sustras motorină din vagoane de tip cisternă, pe raza județului Constanța. Pentru prinderea celor în cauză au fost executate cinci focuri de armă, însă bărbații au reușit să scape.

La fața locului polițiștii au descoperit o căruță, un autoturism și un microbuz, precum și 10 recipiente din tablă. Acestea aveau o capacitatea de 220 de litri fiecare și erau încărcate cu motorină. S-a constatat că ar fi fost sustrasă o cantitate de șapte tone de produs petrolier, în valoare de aproximativ 42.000 de lei.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Politia Romana



Comentarii
Inchide