Cum se ia şpagă la Serviciul Înmatriculări. Mita se primeşte chiar în faţa sediului Poliţiei [FOTO]

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto

Joia trecută, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, un angajat al Serviciului Înmatriculări Auto a fost prins în flagrant în timp ce lua mită, scrie Adevărul. Acţiunea a avut loc chiar în parcarea din faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova. Angajatul a fost prins cu ajutorul ofiţerilor din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie Prahova. Surse apropiate anchetei au precizat că angajatul Serviciului de la Înmatriculări ar fi luat o sumă importantă de bani cu titlu de mită. Asta în condiţiile în care din luna februarie în curtea IJP Prahova se formează zilnic cozi din cauza celor care doresc să-şi înmatriculeze autoturisme second hand. 

 

S-au făcut percheziţii atât la unul dintre birourile de la Înmatriculări, dar şi la un birou de copiat acte aflat peste drum de sediul IJP. Angajaţii de la acest birou se pare că erau cei care intermediau tranzacţia între funcţionarul de la Înmatriculări Auto şi ceteţenii care nu doreau să stea ore în şir la coadă.

Modul de operare era destul de simplu. Proprietarii maşinilor ofereau funcţionarului o sumă rotundă de bani necesară achitării taxelor de înamtriculare, iar acesta îşi oprea restul. Se pare că doar într-o zi funcţionarul lua mită prin această modalitate de la opt persoane. Deocamdată nu a fost stabilită o sumă totală pe care angajatul a primit-o.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide