Cum se poate evita poluarea în București. Anunțul Ministrului Mediului

Autor: Daniel Samoilă 17 dec. 2021 Știri auto

Poluarea este o problemă des întâlnit în orașele mari din România. Cel mai mare nivel de poluare se înregistrează, însă, în București, unde traficul este aglomerat.

Tanczos Barna, Ministrul Mediului, vine cu o soluție pentru reducerea poluării din București. El spune că soluțiile de car-sharing vor ameliora impactul negativ al poluării. Barna a precizat că a împărțit mașina cu un prieten și a mers la minister într-un model electric.

Ministrul Mediului: „În 90% dintre autoturisme se  află doar o singură persoană”

Barna a ajuns la concluzia că în 90% dintre autoturismele care se deplasează, se află doar o singură persoană.

„În mediul urban unul dintre motivele cele mai răspândite ale poluării generate de transport este deplasarea cu mașina personală.

Azi dimineața, la o analiza sumară, am constatat că în traficul din București în 90% din autoturismele care se deplasează, se află doar o singura persoană.

Soluțiile de car-sharing pot ameliora impactul negativ al acestui fenomen. De #vinereaverde, am venit la minister împreună cu un coleg într-o mașină electrică. A fost o ocazie bună să socializăm, iar pe termen lung astfel de metode pot diminua inclusiv costurile de transport, și sunt mai prietenoase cu mediul”, a scris Barna pe Facebook.

S-a mărit bugetul pentru programul Rabla

Bugetele programelor Rabla Clasic și Rabla Plus au fost suplimentate de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Astfel, AFM, instituție aflată în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a anunțat că a suplimentat bugetele programelor Rabla Clasic și Plus cu câte 300 de milioane de lei fiecare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide