Cum se poate monta un propulsor electric pe un model Porsche fabricat în 1985 – VIDEO

Autor: Bogdan Bârliga 04 apr. 2023 Știri auto

Tot mai mulți proprietari de mașini clasice își doresc să transforme autoturismele în vehicule ecologice și cât mai ușor de utilizat. Costurile cu întreținerea unei mașini de colecție sunt destul de piperate și de cele mai multe ori autoturismul este greu de utilizat în condițiile actuale de trafic.

Din acest motiv au apărut foarte multe firme specializate în electrificare cu oferte de conversie pentru mașini clasice. Motorul termic este înlocuit cu un sistem de propulsie electric și proprietarul mașinii poate reveni la sistemul inițial dacă nu este mulțumit de noile performanțe sau dacă vrea să vândă autoturismul la o licitație specializată.

Sistem electric de propulsie pentru Porsche 911

O companie din Marea Britanie oferă mai multe kit-uri dedicate mașinilor clasice pentru trecerea de la motoare termice la sisteme de propulsie electrice.  Cea mai recentă ofertă este pentru modelul Porsche 911 produs în perioada 1974-1989 și versiunea 964 fabricată între 1989-1994. Compania Electrogenic susține că a dezvoltat un kit special pentru modelele Porsche ce nu necesită modificări structurale. Conversia la sistemul de propulsie electric se realizează pe sistemul plug and play și autoturismul sport poate primi oricând înapoi motorizarea clasică.

În ofertă avem două unități electrice pentru Porsche 911: un sistem cu o putere de 215 CP/312 Nm sau unul capabil să ofere 320 CP și 421 Nm. Indiferent de varianta de putere aleasă Electrogenic oferă o baterie cu capacitatea de 62 kWh. Compania britanică promite o autonomie cu o singură încărcare de până la 320 de kilometri, dar acest lucru este influențat și de modul în care este condusă mașina. În cazul variantei cu sistemul de propulsie de 320 CP repriza de la 0 la 100 km/h poate fi efectuată în aproximativ 4 secunde. Pentru cei care aleg acest sistem se recomandă și o intervenție la nivelul suspensiei, iar frânele trebuie să corespundă noile cerințe. La o stație rapidă acumulatorul pentru utilizat pentru acest Porsche se poate încărca în aproximativ două ore, iar la priza de acasă timpul crește până la opt ore.

Cine își dorește o astfel de conversie trebuie să știe că nu e chiar ieftină: la prețul unui Porsche 911 din perioada menționată se mai adaugă aproximativ 110.000 de euro pentru conversie. Acest Porsche 911 produs în anul 1985 prezentat în material este dotat suplimentar cu modificări pentru caroserie specifice modelului Carerra RS din 1973.

Cum arată un Porsche din 1985 dotat cu sistem electric de propulsie:

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Electrogenic


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide