Cum se restituie timbrul de mediu, şi care a fost suma totală restitutiă în 2017 [VIDEO]

Autor: Marius Vișan 05 apr. 2017 Știri auto
Cum se restituie timbrul de mediu, şi care a fost suma totală restitutiă în 2017 [VIDEO]

De la începutul anului şi până acum, timbrul de mediu a fost unul din subiectele cele mai importante din domeniul auto, din România. În februarie s-a scos, acum însă conform proiectului elaborat de Ministerul Mediului privind înlocuirea timbrului de mediu, autorităţile propun introducerea a şase abţibilduri colorate, care să facă distincţia între autoturisme în funcţie de nivelul de poluare al acestora.

În legătură cu cei care în trecut au plătit deja una dintre formele taxei de poluare şi vor să-şi recupereze banii plătiţi, Digi24.ro informează că vor mai avea de aşteptat, chiar dacă au câştigat în instanţă. Soluţia cea mai bună ar fi să apeleze la un executor judecătoresc pentru a grăbi recuperarea taxelor achitate, iar persoana care vrea să recupereze banii ar avea de aşteptat cel puţin un an şi jumătate.

Procedura de restituire ar începe prin depunerea documentelor la registratura ANAF. Adică a actului prin care faci dovada faptului că s-a plătit taxa, apoi depunerea unei cereri de restituire a taxei şi a documentelor maşinii. Apoi proprietarul va avea de aşteptat 45 de zile până să primească un răspuns de la ANAF. În cazul unui răspuns negativ de la ANAF, singura soluţie este apelarea la un avocat, urmată de o acţiune în instanţă. Aici, de la primul termen până la recursul ANAF mai trec cel puţin 12 luni. După ce s-a dat hotărârea judecătorească definitivă se mai depune o cerere la ANAF urmată de alte 45 de zile de aşteptare, informează Digi24.

Din datele transmise de agenţia de administrare fiscalăm, în doar două luni, primele din acest an, fiscul a returnat aproape şapte milioane de lei. Suma include însă toate taxele auto, indiferent de cum s-au numit ele: primă înmatriculare, de poluare şi timbru de mediu. Din 2013, timbrul de mediu a adus anual încasări de aproape 220 de milioane de euro.

VIDEO

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide