Cum se va numi succesorul electric al lui Volvo XC90? Schimbare majoră la suedezi

Autor: Cristian Agatie 05 iul. 2021 Știri auto

Șeful Volvo, Hakan Samuelsson, a vorbit despre viitorul model care va înlocui SUV-ul XC90 în gama suedezilor. Toată lumea se întreabă cum se va numi succesorul electric al lui Volvo XC90. Tot ce știm este că Volvo va schimba sistemul de denumiri bazat pe litere și cifre.

Intră în Galeria FOTO

Volvo va prezenta anul viitor modelul care va înlocui actuala navă-amiral XC90. Acesata va avea la bază noua platformă SPA2 și va fi disponibil exclusiv cu sistem electric de propulsie. Volvo intenționează să schimbe complet nomenclatorul mărcii, astfel că viitorul model nu se va mai numi XC90 Recharge. Motivul, susțin suedezii, este că între noul model și cel actual nu va exista nicio legătură, prin urmare este momentul potrivit pentru o nouă denumire.

„Mașina asta va avea un nume, la fel ca un nou născut. Să-i spunem doar „noul XC90” ar fi greșit, pentru că acesta este cu adevărat primul de acest fel”, a spus șeful Volvo, Hakan Samuelsson, citat de Automotive News (paywall).

Cum se va numi succesorul lui Volvo XC90: O nouă schemă de numerotare pentru întreaga gamă

La ce să ne așteptăm de la viitoarea navă-amiral a gamei Volvo putem ghici analizând conceptul Recharge, prezentat săptămâna trecută. Printre capetele de afiș se numără un sistem de conducere autonomă bazat pe senzori LiDAR, care va scădea drastic probabilitatea producerii accidentelor rutiere, dar și o autonomie nemaiauzită în segmentul automobilelor electrice, de peste 1.000 de kilometri.

Revenind la nomeclatorul Volvo, toate modelele electrice noi din gamă vor adopta denumiri noi. Acestea vor înlocui denumirile actuale bazate pe litere și cifre – XC40/XC60/XC90, S60/S90 sau V40/V60/V90. În funcție de segment viitoarele modele electrice Volvo vor fi construite fie pe baza platformei SPA2 (Scalable Product Architecture), fie pe cea a platformei Geely SEA (Sustainable Experience Architecture).

Volvo va produce succesorul lui XC90 la fabrica din Ridgeville, Carolina de Sud (SUA), alături de viitorul Polestar 3, cu care partaje3ază platforma. Producția va debuta anul viitor dar primele unități vor ajunge la clienți în 2023.

sursa: InsideEVs

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide