Cum sună Mazda3 cu motor turbo și când va fi gata noua versiune?

Autor: Elena Luchian 26 iun. 2020 Știri auto

Modelul care a adus pe piață noul motor Skyactiv-X, Mazda3, va fi disponibil și cu motor turbo. Constructorul nipon a făcut public un teaser în care se aude cum sună propulsorul.

GALERIE FOTO

Celebru pentru motoarele aspirate cu performanțe de top, producătorul japonez pregătește o unitate turbo, care își va face debutul în gama Mazda3. Aceasta se va regăsi sub capota ambelor versiuni, hatchback și sedan și va putea fi cuplat la un sistem de tracțiune integrală. Versiunea turbo va fi disponibilă doar cu transmisie automată. Nu va fi în cărți și transmisia manuală cu șase trepte.

Mașina cu noul motor va fi dezvăluită, așa cum anunță teaser-ul video, pe 8 iulie. Tot atunci, fanii brand-ului vor afla specificațiile propulsorului turbo. Un lucru este clar însă. Pe japonezi nu îi interesează downsizing-ul care a câștigat teren în industria auto.

Cu cine se bate Mazda3 cu motor turbo?

Cel mai probabil, este vorba despre unitatea Skyactiv-G de 2,5 litri cu patru cilindri, care se regăsește, la ora actuală, sub capota modelelor Mazda6 și CX-5. În versiune de top, acest propulsor poate livra 240 de cai putere (194 de cai putere pentru versiunile comercializate în Europa) și 400 Nm (258 Nm în Europa).

Dacă Mazda3 preia puterea și cuplul versiunilor comercializate în afara Europei, modelul s-ar transforma într-un hot hatch veritabil, capabil să se bată de la egal la egal cu Volkswagen Golf GTI. Rivalul german este pus în mișcare de un motor de 2.0 litri, care dezvoltă 245 de cai putere și 370 Nm.

Mazda3, modelul care a lansat motorul Skyactiv-X

Mazda3 este deschizător de drumuri. Este modelul care a adus în gama constructorului nipon inovatorul propulsor Skyactiv-X pe benzină, cu aprindere prin compresie. Acesta dezvoltă 180 de cai putere și își trece în cont avantajele motoarelor convenționale, fiind însă, mai economic și mai eficient. În România, Mazda3 Skyactiv-X Mild Hybrid pornește de la 23.590 de euro.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mazda



Comentarii
Inchide