Cum sună noul Volkswagen ID.3? Mașina are o voce proprie

Autor: Promotor 12 dec. 2019 Știri auto

Noul Volkswagen ID.3 are o voce proprie! Nemții fac public sunetul produs de model la viteze de până la 30 km/h. Legislația europeană îi obligă pe toți producătorii de mașini electrice să-și echipeze modelele cu generatoare de sunet.

GALERIE FOTO

Volkswagen a colaborat cu un compozitor, Leslie Madoki, pentru a crea o voce pentru noul ID.3. Sunetul a fost dezvăluit în cadrul unui eveniment care a avut loc la Berlin. Specialiștii estimează că, în viitor, modelele electrice vor putea fi recunoscute după “voce”.

Pentru că mașinile cu emisii zero produc sunete aproape imperceptibile la viteze mici, riscul de accidente în care să fie implicați pietoni sau bicicliști este unul sporit. Astfel, toate modelele gamei ID vor fi echipate cu AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), care produce un sunet artificial de rulare la viteze sub 30 km/h și atunci când mașinile se deplasează în marșarier. La viteze mai mari, zgomotul produs de rezistența la vânt și de anvelope este suficient pentru a-i avertiza pe cei din jur. Sunetul se poate auzi atât la exterior, cât și la interior.

“Grație sunetului, mașinile electrice primesc o voce proprie, pe care o putem realiza indiferent de sunetele mecanice produse de vehicul”, explică șeful diviei de Design de la Volkswagen, Klaus Bischoff.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen



Comentarii
Inchide