Cum sună viitorul pentru producătorii auto tradiționali – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 19 mart. 2024 Știri auto
Cum sună viitorul pentru producătorii auto tradiționali – VIDEO

Industria auto trece prin schimbări importante, unele care vor afecta unii producători auto tradiționali. Cum ar putea arăta viitorul industriei auto?

Vremurile în care mașinile reprezentau doar o modalitate de transport au apus. În zilele noastre, mașinile sunt încărcate cu tehnologie și aproape că se bazează mai mult pe funcții și dotări decât pe partea de condus efectiv. Multe modele sunt dotate cu sisteme inteligente de asistență pentru șofer și servicii de infotainment performante.

De asemenea, există nume care nu au avut contact cu lumea auto până acum, dar vor să își facă un nume odată cu amploarea mașinilor electrice. Printre ei se numără și Xiaomi, brand cunoscut pentru produsele sale electronice, dar care a prezentat recent prim sa mașină. SU7 este un sedan electric, capabil de până la 800 km autonomie, care va fi integrat în ecosistemul de dispozitive al companiei.

Producătorii auto vor trebui să se adapteze

Dan Cadar, cel mai nou invitat la „Podcast cu Prioritate”, crede că producătorii tradiționali vor avea de suferit în noua eră spre care industria se îndreaptă.

„Viitorul nu sună bine pentru producătorii auto tradiționali. Va fi unul foarte complicat. De fapt, lumea s-a gândit că prima oară că marea revoluție va fi asta a mașinilor electrice. Eu cred că marea revoluție va fi asta a inteligenței de pe mașini, a tehnologiei de pe ele. Toate astea vor fi conectate la cloud, toate astea vor avea parte de AI, aici mi se pare că se produce marea transformare”, a spus Dan Cadar.

Toți mai mulți producători mizează pe soluții inteligente la bordul mașinilor lor, unii chiar pe integrarea inteligenței artificiale. Printre aceștia se numără Volkswagen, Skoda sau chiar Peugeot, producători care au anunțat că vor integra ChatGPT în mașinile lor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide