Cum va arăta, de fapt, viitoarea Lada Niva? Dacia Duster e în pericol!

Autor: David Andrei 04 mart. 2021 Știri auto

Dacia Duster chiar pare să fie în pericol din moment ce Grupul Renault intenționează să ducă Lada Niva pe piețe din centrul și vestul Europei. Cum va arăta, de fapt, SUV-ul construit de ruși?

GALERIE FOTO

Prima schiță cu viitoarea Lada Niva a apărut la mijlocul lunii ianuarie și au stârnit un val de entuziasm în rândul pasionaților de offroad. Schițele au arătat însă, prea puțin pentru a satisface curiozitatea fanilor brand-ului din Rusia. Apar acum primele randări care arată cum ar putea arăta, de fapt, mașina.

Partea frontală preia, într-o nouă abordare, designul primei generații Niva, lansate de constructorul AVTOVAZ în anul 1977. Rușii au avut mai multe tentative de a produce un successor pentru modelul de legendă. Dar acestea au ajuns pe piață cu logo de Chevrolet, de exemplu.

Viitoarea Lada Niva, fără tracțiune integrală?

În august 2018, rușii au expus, la Salonul Auto de la Moscova, conceptual Lada 4×4 Vision. Modelul prezentat atunci anticipa sosirea unei noi generații.  Ca dovadă, esticii au publicat o singură imagine teaser, dar designul rămâne învăluit în mister. Un lucru este cert însă. Modelul va păstra liniile angulare consacrate. Partea frontală prezintă lumini alcătuite din trei segmente LED, care flanchează o grilă de mari dimensiuni.

Constructorul nu a oferit niciun indiciu în ceea ce privește partea posterioară. Dar specialiștii în randări de la Kolesa.ru propun un spate cu stopuri cu dispunere orizontală, o bară robustă și un scut care integrează două terminații ale sistemului de evacuare. Atrage atenția și montantul spate extreme de scurt, un incidiu al faptului că plafonul ar putea urma o linie descendentă, tipică SUV-urilor coupe.

Și Niva va primi, ca și noile Dacia Logan și Sandero, platforma CMF-B, dezvoltată de grupul Renault. Încurajator pentru amatorii de off-road este faptul că, deși nu are, până la această oră, niciun model construit pe această platformă, cu tracțiune integrală, grupul auto va oferi Niva în versiune 4×4. Este o veste bună și pentru fanii Dacia Duster, care speră la o nouă generație capabilă în afara asfaltului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide