Cum va arăta și când va fi gata noua Dacia Sandero?

Autor: Elena Luchian 07 feb. 2020 Știri auto

Noua Dacia Sandero a intrat pe ultima sută de metri înainte de lansare. Mașina “made in Romania” este supusă testelor în condiții extreme de iarnă.

Galerie foto

Aflată pe piață în actuala versiune de aproape opt ani, Dacia Sandero își așteaptă noua generație, în timp ce se bucură de cifre impresionante de vânzări în Europa. Noua Dacia Sandero va fi dezvăluită în cea de-a doua parte a acestui an, iar clienții o vor putea comanda începând cu anul viitor.

Ca și în cazul primei generații, cel mai probabil, Sandero va fi lansată, în primă fază, în Franța și pe alte piețe din vestul Europei. Clienții români vor fi nevoiți să aștepte până când o vor putea comanda.

Mașina a fost surprinsă de fotografii spion purtând încă un strat gros de camuflaj alb-negru. De sub camuflaj se pot observa o bară nouă, o grilă redesenată și o capotă mai robustă, dar și o parte posterioară mai bombată. Cu siguranță, Sandero va primi și blocuri optice noi, cu tehnologie LED.

Sunt șanse mari ca viitoarea generație a modelului să primească noua platformă CMF-B, care permite și propulsii electrificate. Aceeași platformă stă la baza modelelor Clio și Captur. Englezii de la Autocar scriu că 80% dintre modelele Alianței Renault-Nissan vor fi construită pe această platformă până în 2022. Viitorul super-mini va prelua și o serie de tehnologii de la SUV-ul Duster.

Indiferent de modificările tehnice, pentru a-și păstra clienții și poziția în clasamentul vânzărilor pe piața europeană, Sandero trebuie să-și păstreze prețul. În Franța, Sandero are un preț de pornire de la 8.290 de euro, în Germania – de la 7.290 de euro, iar în România, discuțiile încep de la 7.720 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide