Cum valorifică interlopii mașinile abandonate din București. Ce ascund în ele?

Autor: ProMotor 26 apr. 2021 Știri auto

În zona Pieței Obor se află câteva mașini abandonate, însă puțini locuitori din zonă știu că ele se află acolo cu un anumit motiv.

Aceste mașini abandonate sunt în realitate depozitele de țigări netimbrate ale interlopilor – de aceea, uneori în mașină e închis și un câine de pază.

Dimineața și seara se vine să se facă aprovizionarea cu țigări, care sunt vândute apoi în piață, conform ştirileprotv.

Reporterii postului tv au filmat astfel de mașini. Sunt autoturisme aflate într-o stare avansată de degradare. Îl unele dintre ele sunt ascunse țigări, iar pentru a se asigura că nimeni nu fură marfa, interlopii au lăsat în interior câini de pază.

“Nu știm, noi aici avem sector. Nu suntem de la Rutieră. Nu știm cum să le facem verificarea”, declară Poliţia Locală.

Aproximativ 3.000 de mașini abandonate identificate, dar încă neridicate de autorități, se află în tot Bucureștiul.

Ce spune legislația despre ridicarea mașinilor considerate abandonate

Ridicarea mașinilor care sunt considerate ca fiind abandonate sau fără stăpân se poate face mult mai ușor după adoptarea modificărilor la legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate.

Conform noii legislaţii, un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri/parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP şi asigurare RCA în vigoare, iar proprietarul nu a plătit impozitul aferent.

Perioada în care vehiculele pot rămâne neutilizate în parcările publice va fi scurtată de la 1 an la 6 luni, în timp ce definiția termenului „vehicule fără stăpân” se modifică pentru a include şi acele vehicule înmatriculate în străinătate, care nu puteau fi ridicate din simplul motiv că nu au numere de înmatriculare românești.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide