Cum verifici dacă numărul de înmatriculare pe care îl vrei este disponibil?

Autor: ProMotor 14 feb. 2020 Știri auto
Cum verifici dacă numărul de înmatriculare pe care îl vrei este disponibil?

Atunci când îți înmatriculezi mașina, poți alege un număr la rând sau unul preferențial. Dar cum poți să afli dacă numărul de înmatriculare pe care îl dorești este disponibil, înainte de a ajunge la ghișeu?

Atunci când ajungi la ghișeul de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor, trebuie să prezinți dosarul cu fișa de înmatrciulare și actele mașinii și să achiți contravaloarea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare. Plătești 45 de lei pentru un număr la rând și 85 de lei pentru un număr preferențial.

Dar cum poți fi sigur că numărul de înmatriculare pe care îl dorești este disponibil?

Pe site-ul Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (www.drpciv.ro), cei interesați pot verifica disponibilitatea numărului ales, accesând din bara de meniu secțiunea Servicii online, apoi rubrica Verificare număr.

Utilizatorii nu mai sunt nevoiți să își creeze un cont. Trebuie doar să furnizeze o adresă de mail, să introducă în căsuța dedicată combinația de litere și numere dorită și să bifeze căsuța din dreptul mesajului “Nu sunt robot”.

În câteva momente, sistemul va genera un răspuns automat, folosind baza de date a DRPCIV, iar utilizatorul va primi informația atât pe site, cât și pe mail informațiile dorite.

Răspunsul poate fi “Numărul … nu este disponibil la data de … ora … “ scris cu caractere roșii sau “ “Numărul … este disponibil la data de … ora …”, folosind caractere de culoare verde, însoțit de informația “Detalii despre această verificare au fost trimise pe … (adresa de mail furnizată)”.

Șoferii trebuie să știe că verificarea numărului nu presupune și rezervarea acestuia, ci doar disponibilitatea acestuia la data și ora verificării. Deși este puțin probabil ca altcineva să aleagă, într-un timp scurt, aceleași litere și cifre, cel care își înmatriculează mașina trebuie să ia în calcul și o variantă de rezervă.

Fiți alături de noi și pe Instagram!

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide