Cum vor arăta cele 173 de autocamioane militare cumpărate de Ministerul Apărării Naţionale

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Ministerul Apărării Naţionale va achiziţiona 173 de autocamioane militare de la IVECO Defence Vehicles pentru circa 128 de milioane de lei.

Livrarea camioanelor 6X6 Iveco DV High Mobility Truck ar urma să se facă în decurs de 11 luni după semnarea contractului.   

„Sunt 173 camioane care s-au cumpărat de la IVECO pentru că aşa a rezultat în urmă licitaţiei. I s-a atribuit contractul în modul cel mai legal. A fost un proiect cu ROMAN S.A. Din câte am înţeles e o discuţie legată de capacitatea uzinei ROMAN de a putea produce aceste camioane. Aceste 173 camioane sunt o infimă parte, noi având un număr de 13 mii de platforme, de camioane pe care urmează să le producem în industria românească”, a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, pentru Adevărul

Italienii vor livra camioane cu tracţiune integrală 6X6 din gama de vehicule de înaltă mobilitate a Iveco Defence Vehicles. Acestea sunt concepute să transporte trupe sau echipamente, au în dotare troliu de recuperare din teren greu şi sunt echipate cu sistem central de umflare a pneurilor în timpul mersului.  

Camionul a fost  conceput pentru a oferi sprijin tactic în orice operaţiune militară. Modelul Iveco M250 se află în producţie din anul 2003. Poate dispune de blindaj, are un motor de 450 CP, iar cabina este concepută pentru şofer şi trei pasageri. 

 Comentarii
Inchide