Cum vor arăta parcările pentru navetişti din jurul Bucureştiului

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2017 Știri auto

Autorităţile din Bucureşti încearcă să rezolve problema aglomeraţiei prin construirea de parcări pentru navetişti. La prima dintre ele au început deja lăcrările. Aceasta se află la Piaţa Sudului şi ar urma să fie gata la finalul anului 2018, scrie Libertatea.

Din Ilfov în Capitală intră, zilnic, 400.000 de maşini. Acest lucru face ca Bucureştiul să fie sufocat la unele ore de vârf. Pentru a rezolva problema, Primăria Sectorului 4 a început deja lucrările pentru amenajarea primului Park and Ride, prima parcare pentru navetiştii din sudul Capitalei. Aceasta se află pe Şoseaua Berceni şi de Şoseaua Olteniţei. Aici vor putea să-şi lase maşinile şoferii din localităţi ca Popeşti Leordeni sau Berceni.

La începutul acestei săptămâni, muncitorii de la ADP îngrădiseră zona şi pregăteau terenul pentru lucrări. 

“Nevoia de locuri de parcare este clară şi acută, ne-o spun oamenii şi o putem vedea şi noi cu ochiul liber. Până la finalul anului 2018 vom crea pentru locuitorii sectorului 4 peste 10.000 de noi locuri de parcare”, a declarat Libertatea Daniel Băluţă, primarul sectorului 4.

Parcări supraetajate modulare mai există în Bucureşti. Sunt cele din sectorul 6, făcute pe vremea primarului Cristian Poteraş, dar acestea sunt parcări de reşedinţă.

Neoficial, Capitală are 189.800 de locuri de parcare. Asta înseamnă că şapte maşini se “bat” pentru un loc de parcare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide