Cum vor fi făcute actualizări sigure de la distanță mașinilor inteligente

Autor: Cristian Gubandru 15 feb. 2022 Știri auto
Cum vor fi făcute actualizări sigure de la distanță mașinilor inteligente

Kaspersky a integrat SDK-ul său pentru aplicații pentru mașini inteligente cu platforma de management de software over-the-air (OTA) Airbiquity OTAmatic, permițând actualizări sigure. Prin această integrare, dezvoltatorii de aplicații pentru unități de control electronice (ECU) bazate pe Kaspersky Automotive Adaptive Platform pot gestiona livrarea în siguranță, de la distanță, a actualizărilor de software pentru aplicațiile lor.

Tehnologia OTA permite orchestrarea și automatizarea centralizată a actualizărilor și setărilor software pentru mai multe ECU-uri ale vehiculelor conectate. Odată cu creșterea numărului de mașini inteligente, cererea pentru capacitatea de actualizare OTA este pe val, cu o creștere a pieței OTA estimată la 19%.

În timp ce tehnologia OTA devine esențială pentru dezvoltatorii de software pentru vehicule inteligente, cerințele de securitate pentru OTA sunt, de asemenea, în creștere.

În martie 2021, UNECE a publicat regulamentul de securitate UN R156 cu o prevedere vizând actualizări de software și sistemele de gestionare a actualizărilor de software pentru vehicule, care va deveni obligatorie pentru toate vehiculele noi din 2024.

Actualizări sigure de la distanță

Actualizarea Kaspersky Automotive Adaptive Platform cu Airbiquity OTAmatic răspunde nevoilor clienților de a planifica și executa actualizări OTA și de a avea încredere că tehnologiile utilizate sunt sigure și securizate.

Airbiquity OTAmatic oferă clienților Kaspersky Automotive Adaptive Platform o platformă de gestionare a software-ului pentru campanii de actualizare a software-ului, cu direcționare specifică a dispozitivului și politică discretă și control de confidențialitate.

Gestionarea actualizărilor software este activată pentru aplicațiile din diferite ECU pentru mașini inteligente în care se poate utiliza Kaspersky Automotive Adaptive Platform SDK: telecomunicații (unități de control telematice – TCU), comunicare vehicle-to-everything (V2X) și sisteme avansate de asistență pentru șofer și sisteme de pilot automat (ADAS/HAD) sau digital cockpit.

Securitatea actualizărilor de software este asigurată în continuare prin implementarea Uptane în cadrul Airbiquity OTAmatic, care a fost conceput special pentru piața auto. Kaspersky Automotive Adaptive Platform contribuie la securitatea OTA prin abordarea securității pe mai multe niveluri și prin sistemul proprietar de operare, KasperskyOS, securizat din proiectare. Acest design asigură separarea clară între componentele de sistem și controlul comunicațiilor între acestea, astfel încât orice defecțiune sau interferență deliberată nu va afecta aplicația.

Cercetătorii Kaspersky au analizat, post vânzare, o serie de dispozitive pentru maşini conectate, concepute pentru a face vehiculele mai inteligente. Această nişă s-a dovedit a fi mai sigură decât alte accesorii IoT.

Sursa: Kaspersky

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide