Cum vrea să oprească furtul mașinilor Hyundai și Kia primarul New York-ului

Autor: Ionuț Vîlciu 02 mai 2023 Știri auto

Furturile mașinilor produse de Hyundai și Kia reprezintă o problemă în Statele Unite, iar primarul orașului New York vine cu o soluție neortodoxă.

Statele Unite ale Americii se confruntă cu o problemă destul de gravă în ultima perioadă, iar acest lucru vizează furturile mașinilor produse de Hyundai și Kia. Primarul orașului New York, Eric Adams, vrea să combată aceste acte de furt printr-o metodă mai puțin convențională.

În timpul unui discurs susținut duminică, 30 aprilie 2023, Adams a spus că „există multe râuri care alimentează violența și crima” în oraș, iar acestea includ „furtul calificat de automobile”. El a continuat notând furturile Hyundai și Kia și a spus „cea mai mare investiție a ta este automobilul tău”, scrie Carscoops.

Adams a subliniat că mașinile sunt esențiale, deoarece le permit proprietarilor să meargă la serviciu, să-și lase copiii la școală și să obțină asistență medicală. Având în vedere importanța lor, primarul propune un parteneriat în care AirTag-urile de la Apple să fie ascunse în vehicule. Astfel, proprietarii contacta poliția în cazul în care mașina lor este furată. Autoritățile îl pot localiza apoi, cu permisiunea proprietarului, folosind AirTag-ul.

Primarul orașului New York vrea să soluționeze cazurile de furt

Adams a spus că dorește să-i împuternicească pe locuitorii orașului cu AirTag-uri și remarcă faptul că „folosirea tehnologiei pentru a lupta împotriva criminalității, a proteja oamenii, a salva proprietăți este o direcție în care această administrație și acest departament de poliție se îndreaptă”. El a numit AirTag-urile de la Apple un „dispozitiv de urmărire excelent”, care este „ușor de monitorizat” și are o baterie care „rezistă mult timp”.

Asociația pentru un New York mai bun a donat 500 de astfel de dispozitive care vor fi distribuite gratuit. Deși acest număr este infim pentru un oraș de aproximativ 8,5 milioane de locuitori, Adams a sugerat că vor colabora și cu alte entități.

John Chell, șeful de patrulă la Departamentul de Poliție din New York, a numit AirTag-urile „un alt strat de protecție”, care poate ajuta la localizarea vehiculelor furate și le permite „ofițerilor să fie mai strategici în timp ce atenuează urmăririle”.

Cu toate acestea, el a subliniat că bunul simț este, de asemenea, important și șoferii nu ar trebui să lase cheile în mașină. Deși dispozitivele nu vor ajunge doar la proprietarii de Hyundai și Kia, Chell a declarat că: „Numai în acest an, avem 966 Hyundai și Kia furate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide