Cupra a dezvăluit detalii ale primului său model electric numit Born

Autor: Marius Vișan 25 mai 2021 Știri auto

Numit Born, hatchback-ul electric este construit pe aceeași platformă MEB a Volkswagen Group, aflată și la baza modelelor ID.3, ID.4, Skoda Enyaq iV și Audi Q4 e-tron.

Noul model electric este aproape identic cu conceptul El-Born din 2020. Structura de bază este împărtășită cu ID.3, chiar și ușile sunt aceleași, deși unele detalii vizuale dau impresia unui stâlp C reproiectat care ajută la disimularea ADN-ului comun cu VW.

Schimbările mai importante se află în partea din față și din spate. O capotă mai sportivă, înclinată, faruri mai unghiulare și o grilă mai mare îi oferă lui Born o înfățișare foarte diferită față de modelul ID.

Partea din spate este dominată de bara de lumină orizontală care leagă stopurile triunghiulare specifice gamei Cupra. Ar mai fi de menționat și un difuzor în stil supercar aflat sub bara de protecție spate.

La fel ca exteriorul, și interiorul lui Born împrumută foarte multe de la VW. Cu toate acestea există o mulțime de detalii pentru a-l salva de la a arăta ca o copie fidelă.

Instrumentarul de bord digital primește propria sa grafică, sistemul standard de infotainment de 12 inch are o formă dreptunghiulară mai tradițională, iar panoul de bord și panourile ușilor sunt ușor reprofilate.

Trei pachete de baterii cu autonomii diferite

Vine cu trei pachete de baterii: de 45 kWh, 58 kWh sau  77 kWh. La o priză de 125 kW se poate încărca de la 5% la 80% în aproximativ 35 de minute.

Autonomia pentru versiunea de 45kWh este de 340 de km. Versiunile cu o baterie de 58 kW au o autonomie de 420 de km, iar cea de 77 kW poate gestiona 540 de km.

Indiferent de capacitatea bateriei, Cupra Born folosește un singur motor.

În echiparea de bază vine cu un motor de 150 CP, dar versiunea mai performantă are o specificație cu 204 CP. Cea mai rapidă versiune ajunge la 231 CP. Acestea pot atinge sprintul de la 0 la 100 km / h în 6,6 secunde.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Seat


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide