Curăţare cu premeditare în cel mai puternic şi rapid stil (video)

Autor: Alexandru Banu 20 mart. 2018 Știri auto
Curăţare cu premeditare în cel mai puternic şi rapid stil (video)

Cine se trezeşte de dimineaţă, ajunge la noapte. Aşa a fost ieri în Bucureşti, a şasea capitală europeană ca mărime după Brexit (aşa ştim noi, sperăm să avem dreptate). Cine ştie cum s-a circulat ieri în Bucureşti, suferă şi acum. Plecai la 7 dimineaţa de acasă şi după nici 300 de metri era deja 7:30. Claxoanele se auzeau degeaba, legea jungle era în plină aplicare. Iar în plină iarnă, strategia de deszăpezire a dat eroare. Asta pentru că probabil nimeni nu se mai aştepta să curgă din ceruri cu 10 zile înainte de ziua păcălelilor. Iar meteorologii au avertizat că vremea e foarte fiţoasă în ultimul timp şi mai ştiam din experienţa noastră că există şi sărbători de Paşti cu brad în casă. Da, aici în România, nu la Polul Nord.

Maşinăriile de făcut curat pe stradă or fi ieşit ele, cu vlagă dar fără rezultate. Şefa Bucureştiului a ieşit la raport şi a anunţat sute de echipaje la intervenţii. În Bucureşti se circula la fel. E adevărat că dacă zăpada tot vine, faci cam degeaba sau trebuie să cureţi bulevardele nonstop. De străduţe nu mai vorbim că erau complet inutilizabile. Mai vedeai câte un 4×4 cât o balenă care se simţea mai bine pe zăpadă decât pe asfalt, însă restul maşinilor se chinuiau să iasă din parcări.

În condiţiile astea, mare ne-a fost uluirea să vedem cum se face curat ca-n America. E o vorbă, numai atât. Însă pretenţiile sunt aceleaşi de la un aeroport internaţional. Şi execuţia a fost la înălţime. Brigada de intervenţie a măturat zăpada ca pe un fleac, în 2 timpi şi câteva mişcări. Avem aici o mostră de putere. Pare o armată pusă pe făcut ordine şi instaurat disciplina la nivelul solului. Şi aşa a şi fost. Rezultatul se vede, negru pe jos, perfect pentru decolare. Un fleac, am deszăpezit! Să daţi o fugă şi prin Bucureşti dacă v-a mai rămas nişte combustibil prin rezervoarele alea de tanc. De joia viitoare începe să se încălzească bine, ca de primăvară. Până atunci, mai ninge mâine, poimâine, apoi vine o uşoară alimerare progresivă pe fiecare zi trecută.

Autor Alexandru Banu

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide