Curtea de Conturi cumpără trei SUV-uri. Un singur model se potrivește descrierii din caietul de sarcini

Autor: ProMotor 10 mart. 2022 Știri auto

Curtea de Conturi a scos la licitație pe platforma publică de achiziții publice SICAP un contract prin care vrea să cumpere trei SUV-uri. Valoarea totală maximală este de 1,326 milioane lei, adică 255.000 de euro (instituția a luat în calcul un curs de 5,2 lei pentru un euro). Asta înseamnă că pentru un SUV, instituția este dispusă să plătească în jur de 85.000 de euro.

Curtea de Conturi oferă până la 85.000 de euro pe un SUV

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Mașinile trebuie să fie noi, producție 2021 sau 2022, diesel EURO 6, cu o capacitate a motorului situată între 272 și 300 CP. În fundamentarea licitației, Curtea de Conturi argumentează că SUV-urile vizate trebuie să „garanteze siguranță în condiții meteorologice nefavorabile, cât și deplasarea în zone greu accesibile”.

Din specificațiile din Caietul de Sarcini aflăm că autovehiculele trebuie să aibă o lungime cuprinsă între 4,85 și 4,90 metri. Lățimea trebuie să fie de 1,98-1,99 metri, cilindreea de 2.950-2.980, rezervorul să aibă o capacitate de 85-95 litri. În plus, automobilele trebuie să aibă 5 locuri, transmisie automată 8+1 trepte, iar consumul să fie de 8-10 litri/100 km. Dotările interne sunt de categorie premium, informează Economedia.

Conform datelor analizate de Economedia, în caietul de sarcini un singur model de pe piață se califică pentru licitație. SUV-uri precum BMW X5, Mercedes-Benz GLE sau Audi Q7 bifează majoritatea elementelor din descriere, însă nu pe toate.

Nimic nu se potrivește întregii descrieri, cu o singură excepție: Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI 286 CP. În caietul de sarcini se precizează chiar și culoarea de marketing cu care Volkswagen vinde acest Touareg, respectiv „moonlight blue”.

Ofertele se deschid la 14 aprilie

„Specificațiile tehnice care indică o anumită origine, sursă, producție, un produs special, o marcă de fabricație sau de comerț, un brevet de invenție, o licență de fabricație sunt menționate doar pentru identificarea cu ușurință a tipului de produs și nu au ca efect favorizarea sau eliminarea anumitor operatori economici sau anumitor produse”, precizează instituția.

Contractul are o durată de livrare de maximum șase luni, dar nu mai târziu de 15 decembrie 2022. Ofertele se deschid în data de 14 aprilie. În departajarea acestor oferte, Curtea de Conturi va evalua prețul – 80%, puterea motorului – 10% (cu cât mai mare, cu atât mai mare și punctajul) și includerea în dotările propuse a unui set complet de anvelope de iarnă, categoria premium.

Sursa: Economedia

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, Economedia



Comentarii
Inchide