Cutremur pe piaţa asigurărilor: a fost cerut falimentul celei mai mari companii de asigurări din România

Autor: Cristian Agatie 28 aug. 2019 Știri auto
Cutremur pe piaţa asigurărilor: a fost cerut falimentul celei mai mari companii de asigurări din România

Conform unui comunicat de presă, City are datorii la cele trei service-uri auto de 1,1 milioane de lei care, actualizate cu dobânzi şi penalizări legale, ajung la peste 3 milioane de lei. Ca urmare, cele trei firme au notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la situaţia City Insurance şi au înaintat o cerere de faliment şi instanţelor de judecată.

„Este cel puţin bizar să asistăm doar după câţiva ani la o reeditare a falimentului Astra, dar de data aceasta cu consecinţe mult mai mari pentru întreagă piaţă. Societatea City Insurance deţine în prezent peste 45% din piaţa RCA, iar societăţile Astra şi Carpatica nu depăşeau împreună 33% cota de piaţă RCA în momentul falimentului. Consiliul Concurenţei trebuie să se autosesizeze de urgenţă, societatea de asigurări având în prezent o cotă de piaţă care reprezintă fără doar şi poate un mare risc sistemic”, se arată în comunicatul Autocar.

Reacţia Autorităţii de Supraveghere Fiscală nu a întârziat să apară, iar mesajul este unul încurajator: compania City Insurance este stabila din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate. „City îndeplineşte toţi indicatorii de solvabilitate stabiliţi de directive şi legile în vigoare. Există o nemulţumire probabil, s-a făcut o întâmpinare în instanţă, şi de aici instanţa va analiza, dar de la o întârziere de plată şi până la faliment este cale lungă”, a decşlarat Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF, pentru Hotnews.

La rândul lor, oficialii City Insurance au arătat că societatea se află în parametrii legali privind solvabilitatea, fapt care face ca o cerere de faliment să nu poată fi acceptată de către o instanţă. Aceştia au mai arătat că uneori solicitările service-urilor sunt exagerate, dând ca exemplu preţuri de 700 de lei pentru ora de manoperă.

Asigurătorul aduce în sprijinul solvabilităţii sale faptul că în primele şapte luni din acest an a plătit daune în valoare de 143 milioane de euro, în condiţiile în care a obţinut venituri din primele brute subscrise în valoare de 239 milioane de euro. Compania a emis 4,07 milioane de poliţe de asigurări în primele şapte luni ale acestui an şi a plătit peste 93.000 de dosare de daună.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult
Pro Motor

Comentarii
Inchide