Da, ştim că s-a lansat G63, dar asta e cu totul altceva

Autor: Alexandru Banu 28 iul. 2017 Știri auto

Da, ştim că tradiţia şi experienţa câştigă, dar lumea vrea azi soluţii deştepte. N-ai smartphone, ura şi la gară! Aşa va fi peste un timp cu maşinile electrice. Poţi să ai un V8 că o Tesla sau un Apple (dacă va fi) te vor trimite la coada emancipării. Pentru purişti există circuitele, care vor fi ca nişte lagăre pentru inadaptaţi. Din păcate, suntem de acord. Dar suntem şi în realitatea înconjurătoare şi asta spune că s-a dus vremea mirosului de benzină. Sau de motorină. Şi de ulei.

B1 Bollinger e primul offroader electric potent. Are pachet de baterii de 60 sau de 100 kWh şi 360 de cai pe ambele punţi, din 2 motoare electrice. Clar e 4×4, nu stăm la discuţii. Are şi 640Nm cuplu şi de la 0 rpm, ca la orice electrică. Bate sau nu un offroader cu V6 benzină sau motorină? Mai vedem în teren. Pe foaie, cam da.

Unde mai pui că maşina face 0-100 km/h în 4.5 secunde cu forţa asta. Cu bateriile de 100 kWh, faci 320 km şi le reîncarci în 75 de minute cu încărcător rapid al constructorului. În bani, consumă echivalentul a 3.4 l / 100 km. Cu suspensii independente şi autoajustabile, maşina are o gardă la sol între 25 şi 50 cm, astfel că nu prea ai probleme de căţărare. Cauciucurile sunt 285/70 cu R17.

Portbagajul, fără rabatarea scaunelor, are 400 de litri. Bollinger B1 poate remorca până la 2.8 tone. Preţul va fi comunicat lunile astea, iar primele livrări încep într-un an şi jumătate.

BOLLINGER B1 ( GALERIE FOTO)

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide