Dacă ai cumpărat mașina asta recent, ai grijă cum apeși pedala de frână!

Autor: George Cristea 30 sept. 2020 Știri auto

Dacă ai cumpărat mașina asta recent, ai grijă cum apeși pedala de frână: la o apăsare prea puternică, aceasta s-ar putea rupe. Anunțul a fost făcut chiar de producător, care a inițiat o rechemare pe continentul american, deși în Europa nu s-a luat încă nicio măsură.

Intră în Galeria FOTO

Modelul în cauză este Ford Mustang, de această problemă fiind afectate 38.000 de exemplare fabricate între martie 2019 și august 2020. În această perioadă, pedala în cauză a suferit o modificare a materialului, în măsură să îi afecteze rezistența în timp.

Mai precis, înainte de martie 2019, aceasta era realizată din nylon, furnizorul utilizând apoi polipropilena. Aparent, această alegere nu a fost una inspirată, Ford primind mai multe plângeri de la șoferi cărora li s-a rupt pedala de frână în urma unor frânări mai energice. Oricât de periculos sună, producătorul american ne asigură că niciun accident nu a fost produs ca urmare a acestei probleme.

Ford Mustang are o problemă cu pedala de frână

Noul design al pedalei de frână pare să fie mult mai anemic. Asta înseamnă că pedalele de frână produse din polipropilenă se pot rupe „în timpul frânărilor bruște și energice”. Iar acest lucru „crește” riscul producerii unui accident, spune Ford.

Potrivit producătorului american, chiar dacă nu se cunosc cazuri de accident produse din cauza ruperii pedalei de frână, nu recomandă șoferilor să conducă mașinile în aceste condiții. De unde și inițierea operațiunii de rechemare a mașinilor afectate. Producătorul american a descoperit problema după ce mai mulți șoferi au ajuns în service cu pedala de frână ruptă. Se pare că Ford cunoaște problema din august 2019, dar i-a luat un an pentru a găsi o soluție.

Aparent, este vorba de modelele Mustang dotate cu cutie de viteze automată. Acestea se pare că au o pedală de frână diferită de cea a modelelor cu transmisie manuală. Americanii pot apela la un dealer Ford sau Lincoln pentru remedierea gratuită a problemei, dar în Europa nu s-a anunțat încă nicio rechemare.

Chiar dacă nu sunt cunoscute accidente provocate de ruperea pedalei de frână, noi știm un accident în care această pedală a fost confundată. A fost, cu siguranță, un accident foarte costisitor produs de un Ford Mustang.

sursa: Autoblog.nl

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide