Dacă vezi asta la o mașină second-hand, sigur nu are mai puțin de 200.000 de km ci dublu. Problemă întâlnită la un Volkswagen Passat

Autor: Marius Vișan 07 iun. 2022 Știri auto

Mașinile second-hand atrag multă lume prin prețul lor scăzut, precum și datorită faptului că deprecierea în timp este mai mică decât a mașinilor noi.

Cu toate acestea, înainte de a porni la cumpărături, ar fi bine să știți cum să deosebiți o mașină care merită cumpărată de una de care ar trebui, de fapt, să vă feriți.

Dacă achiziționați o mașină uzată, kilometrajul ar trebui să fie un factor imens în decizia dvs. La urma urmei, kilometrajul unei mașini este, într-un fel, o modalitate de a-i determina durata de viața. Dar, cum la noi în țară se practică măsluirea kilometrajului, potențialii clienți nu vor știi niciodată cu adevărat care este rulajul real al unei mașini.

Cei de la canalul de YouTube 99Vehicles au făcut un clip în care oferă câteva sfaturi prin care cei care vor o mașină rulată se pot feri de țepe. De exemplu, dacă pe evacuare o mașină scoate fum cu o nuanță albăstruie, acesta poate fi un semn că motorul are probleme”Deci motorul ăla nu are, în nici un caz 60, 80, 120 sau 180.000 de km reali. Mașina are 400.000”, spun cei de la 99Vehicles.

Dacă vezi asta la o mașină second-hand, sigur nu are mai puțin de 200.000 de km ci dublu

VIDEO

Fumul de eșapament albastru înseamnă că există probabil o scurgere de ulei sau probleme la arderea uleiului in motor. Scurgerea poate fi cauzată de mai multe probleme, cum ar fi scurgeri ale garniturilor de supapă, inele de piston deteriorate sau pereți de cilindru uzați.

Toate motoarele ard o cantitate infimă de ulei, acesta este motivul pentru care nivelul de ulei al motorului va scădea în mod natural și unul dintre motivele pentru care acesta își schimbă culoarea. Cu toate acestea, într-un motor sănătos, nu se va arde atât de mult ulei încât să se producă un fum vizibil. Dacă puteți vedea fumul albastru înseamnă este necesară o reparație.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide