Inspectorii de la RAR au rămas uimiți când au văzut ce mașină a venit pentru omologare – GALERIE FOTO

Autor: Marius Vișan 17 oct. 2021 Știri auto

De curând, inspectorii de la Registrul Auto Român (RAR) Timiş au avut de verificat şi omologat un autoturism puțin mai special.

Este vorba de o Dacia 1300 Break fabricată în 1975. Conform proprietarului aceasta este una printre primele 5500 de autovehicule ieșite pe poarta uzinei. Exemplarul de fașă a fost readus la viață și vopsită în culorile și însemnele Miliției.

O Dacia 1300 Break din 1975: De la cărat legume în piață, mașina a ajuns vedeta paradelor retro

Mașina ar fi aparținut cândva, spune cel care o conduce, directorului de la Autocamioane Brașov. Multă vreme a fost folosită pentru a transporta legume într-o piață, dar după restaurare ea a ajuns vedeta expozițiilor dedicate mașinilor istorice. Când participă la parade retro, mașina de Miliție este dotată și cu girofarul specific vremurilor.

Sursă foto: Registrul Auto Român Oficial / Facebook

Modelele Break și-au început producția în anul 1973. La această versiune partea frontala era specifică primelor modele 1310, însă au fost schimbate mânerele ușilor. De asemenea, echipamentele de serie includeau ștergătorul de lunetă, lămpile pentru marșarier, pompa cu dublu circuit de frână și servoasistarea.

Planșa de bord a rămas cea de la model 1300, însă cu trei contactori în partea dreaptă, pentru degivrare luneta și ștergătorul pentru lunetă. Modelele Break au fost livrate și cu anvelope cu dimensiunea 165-SR-13.

Sursă foto: Registrul Auto Român Oficial / Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Registrul Auto Român Oficial / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide