Dacia 1300 cu dotări din viitor. Are buton de pornire, vopsea metalizată și suport de smartphone

Autor: ProMotor 26 feb. 2020 Știri auto

Nea Costică are o Dacia 1300 care pare să aibă an de fabricație 2020. Mașina are pornire din buton, turometru de Yamaha, vopsea metalizată și suport de smartphone.

Galerie foto

Celor de la Dacia nici nu le-a trecut prin cap că unul dintre modelele lor, construite în perioada 1969-1984, va avea asemenea dotări. Mașina are buton de pornire, o dotare cu care Dacia a echipat abia recent un model, Duster.

“Dar merge și din cheie, dacă vreau să o pornesc din cheie”, explică nea Costică trăgând din cabluri pe sub bord. Apoi răsucește cheia în contact și mașina pornește de parcă ar fi nou-nouță.

Mecanicul inginer și electrician, 3 în 1, i-a montat un turometru de motocicletă Yamaha pe bord. Și-a făcut un slot pentru un viitor casetofon și un suport pentru smartphone. A făcut manșonul frânei de mână și al schimbătorului de viteze la croitor. Este din piele neagră și are cusături de culoare roșie, așa cum vedem la versiunile AMG de la Mercedes, de exemplu. Comutatorul pentru reglarea căldurii și volanul au rămas cele originale.

Dacia 1300 a primit scaune și cotieră de Renault Laguna, care sunt încă acoperite de folie din plastic, pentru a fi protejate. Nea Costică mai are de lucrat la mașină. Intenționează să îmbrace podeaua în mochetă. Și pedalierul va arăta altfel în curând.

Dacia 1300 are acum evacuare dublă, redircționată către lateral, înaintea puntei spate, și pe stânga, și pe dreapta. Scoate fum ca o locomotivă Dacia non-Euro a lui nea Costică, dar omul n-are frică. În satul lui din județul Buzău nu s-a pus niciodată problema de taxe pe poluare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide