Dacia 1310 care porneşte la primul SMS

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Un român de 21 de ani a inventat sistemul de pornire a maşinii de la distanţă prin telefonul mobil, scrie Adevărul

Cristian Bodea este un tânăr din Jibou, judeţul Sălaj, pasionat de dispozitive electronice. Este student în anul III la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare, şi are o colecţie remarcabilă de inovaţii.

Pasiunea pentru această îndeletnicire s-a născut în copilărie, când, spune studentul sălăjean, era preocupat să demonteze diverse obiecte din casă: „De mic mi-a plăcut să desfac maşinuţele de jucărie sau aparate electrocasnice, pentru a vedea ce este dincolo de carcase, ce componente are fiecare dispozitiv. Chiar şi în ziua de astăzi, primul lucru la care mă gândesc când văd ceva nou este felul în care este realizat şi ce piese conţine”.

La câţiva ani distanţă el a realizat un sistem prin care Dacia 1310 a familiei porneşte prin SMS.

„Autotuirismul comunică cu telefonul mobil prin intermediul tehnologiei de comunicare bluetooth, fapt care îl face foarte uşor de folosit. Modulul se poate modifica astfel încât tehnologia de comunicare folosită să fie GSM, astfel printr-un simplu SMS motorul poate fi pornit sau oprit. De asemenea, este posibilă o aplicaţie pentru sistemul de operare Android care suportă comenzi vocale, permiţând utilizatorului să pornească sau să oprească motorul printr-o simplă comandă vocală”, explică el.

 Comentarii
Inchide